1 år äldre och klokare än någonsin

Så igår fyllde denna donna 44 år. Det är bara en siffra, inget jag fäster mig vid. Du själv gör dig "ung" eller "gammal" i sinnet. Men pappa frågar mig varje år när jag fyller år: -Så hur känns det att fylla "och siffran jag"..  Jag brukar alltid svara något som " - ja det känns väl inget speciellt" men faktiskt så gör det faktiskt det.
 
Desto fler år som går så blir jag bara en bättre människa, både på utsidan och insidan. Så det är väl ett sätt att hylla sig själv hur långt man kommer hela tiden. Att man ser tillbaka vart man varit och tar en stund och ser vart man är idag. Hur mycket man lär sig hela tiden.. Både om sig själv och sin omgivning. Det är ju hela resan som formar en till den personen man är.. Sen om man bara låter livet springa på och man har skygglappar på, inte stannar upp och reflekterar över saker..
 
Känns lite som att man spiller bort massor med tid. Vi har inte all tid i världen, du har en kort period innan det är dags att lämna över stafettpinnen till en annan kropp & upplevelse så varför slösa bort den tiden. Varför inte göra DIN stund här på jorden till den bästa?
 
Jag kan så klart enbart tala för mig själv, men under många år har det handlat mer om jag levt för att jobba, sen har jag inte haft ett liv utanför jobbet, gnällt att jag inte haft ett liv utanför jobbet - men det är ju jag själv som skapat det, så har jag bränt ut mig och där sitter jag och är förbannad på mig själv för att jag låtit det ske. Man blir ju inte direkt utbränd för att du sitter och pillar naveln, snarare att man ger FÖR mycket av dig själv etc. Sen ska man försöka bygga upp sig igen, så dränerande alltså! Där har mitt tankesätt HELT tagit en helomvändning... 
 
Nu lever jag enbart i första hand för att försöka skapa ett liv UTANFÖR jobbet, jobb hör till livet men det är INTE LIVET! Inte när jag jobbar för andra i alla fall.. Det är väl en liten viss skillnad om jag har eget företag men då gör jag det för min egna skull... Det är så viktigt att ha allt utanför jobbet oavsett vad det än är..
 
Så det jobbar jag med nu, att bli bättre på att skaffa ett liv utanför.. Och det går ju faktiskt bra, ett steg i taget. All balans mellan umgänge och ensamtid, så viktigt med båda. Lika som att det är viktigt VILKA människor du omger dig med. Är det människor som suger din energi, inte tillför energi, stora energibovar så sorry, men det är inte människor du ska ha i ditt liv. Du ska enbart  omge dig med människor som tillför dig någonting i livet. Bra energi, skratt, kommunikation, förståelse, respekt etc etc... Det som är viktigt för dig!
 
Träning, meditation, kroppskännedom, naturen, skratta, dansa, lussna på musik, upptäcka nya saker som te.x testa en ny träningssport, börja läsa böcker, gå danskurs, besöka ett konstgalleri, gå en helt annan vända på din "vanliga" promenad, hitta nya bekantskaper, handla i en annan matbutik än vad man brukar göra. Vad som helst, jag är så på, jag är nyfiken, jag är öppen för möjligheter och det är så upplyftande. Det är så mycket jag inte gjort i livet pga rädslor.
 
Jag har låtit en känsla sätta pinnar i hjulet för mig och jag är så klar med det. Det är väl klart att jag kan vara rädd eller nervös över saker MEN jag låter inte den kontrollera mitt liv och jag lovar att man blir så mycket starkare att våga mer. Sen släpp tanken om vad andra ska tycka och tänka för människor tycker och tänker saker till höger och vänster oavsett, man kan aldrig göra alla andra nöjda, du kan bara göra dig själv nöjd och DU går alltid först, så vad andra tycker och tänker är deras ensak inte din och det brukar oftast ligga i att det är en triggervarning hos den individen, något som den personen behöver arbeta med själv. Jag känner att jag har varken tid, energi eller lust att lägga fokus på att tycka och tänka på andra, jag har så fullt upp med mig själv. Jag kan ju aldrig sätta mig in i en annan persons resa i livet så hur ska jag kunna (ha för rätt att) tycka något?
 
Våga ta mer plats, våga säga vad du tycker och känner, gå din egna väg, göra precis det du känner för eller inte känner för. Do it! För din skull, alltid ♥
balansilivet - djupakonversationer - hakulpåresan - insikter