Det växer och gror på våran gård

Våren kom med stormsteg och det gror som aldrig förr på gården. Älskar att gå runt och titta hur trädgården äntligen vaknar till liv och jag känner själv att livet kommer tillbaka efter en låg och kall vinterdvala. Förra veckan såg jag tussilago när jag var ut på promenad och häromdagen när jag satt ute på bron så susade det förbi en humla, det traskade en myra på bron och jag har sett mängder med fjärilar. Och det bästa hittills är absolut att mina tulpanlökar som jag satte i slänten på väg upp till soldäck, precis innan snön kom  i höstas har börjat kika fram så snart har jag egna tulpaner på gården, asså ni inser inte min lycka!
 
Det här tappade jag hackan lite över, va då ha bråttom lilla planta 😂
 
Mina tomat- & chiliplantor ska sättas om idag sen ska jag så lite fler saker som ska sättas ut sen så den blir en liten pysseldag.
 
Egensådd Basilika ovan, jag rekommenderar att sätta egna frön då plantorna blir mycket kraftiga MEN det funkar lika bra med att plantera en basilika som du köpt från affären. Den på bilden nedan är från affären som växer som sjutton men dom brukar vara ganska hårt "uppväxta" så dom blirr inte lika grova och härliga som dom du sätter själv från frö.. Den här bilden tog jag för cirka 1 vecka sen och nu har den växt som sjutton, ska ta en bild hur den ser ut nu får ni se vad fort det går.
 
Timjan brrukar jag ha riktigt svårt med, brukar alltid lyckas ta kål på dom men den här lever hitills och detta är en som är köpt från mataffären. Övning ger färdighet.. Och från och med nu kommer det bli mer trädgård och odling för säsongen är ÄNTLIGEN här .
livetpålandet - odlahemma - odling - säsong2019 - älskadehem