Hunden Tyson plågad till döds

Hund
MOTALA. Hunden Tyson fick ont i höften och blev sjuk, men 41-åringen ville inte kontakta veterinär. Efter två år av smärtor hittas Tyson död, utmärglad och i ett rum täckt med avföring. Nu åtalas den 41-årige Motalabon för djurplågeri.Hyresvärden blev orolig när hon inte fick tag i den 41-årige Motalabon. I huset som hon hyrt ut åt mannen såg hon en död hund och kallade på polis. När polisinspektörerna gick in i bostaden möttes de av en stark lukt och en oordning som var svår att beskriva.
"Hela golvet var täckt av avföring, det var omöjligt att gå inne i huset utan att trampa i hundavföring", rapporterar en av poliserna.

Låg död i kaoset
Mitt inne bland all oreda upptäckte man Tyson, 41-åringens hund, en blandning mellan schäfer och gråhund. Enligt poliserna var det bara skinn och ben kvar. Pälsen lossnade när de försökte bära upp honom och i munnen saknades flera tänder. Enligt poliserna var huset nog det värsta de sett i deras 20 år inom yrket.

Enligt 41-åringen hade Tyson blivit sjuk för cirka två år sedan. Han ville inte äta och började magra och bakbenen fick svårt att hänga med. Men mannen ville inte ta Tyson till veterinären, med risk för att de skulle ta hunden ifrån honom.

Erkänner brott
41-åringen berättar att Tyson fortsatte och kämpa men i somras blev det riktigt illa. I augusti kunde Tyson inte längre röra stå på alla fyra benen och var tvungen att ligga på golvet. Han kunde inte längre gå ut och fyra månader senare dog till sist Tyson. Enligt veterinären svalt Tyson ihjäl och utsattes för svåra smärtor.
41-åringen uppger att han förstått att han utsatt Tyson för onödigt lidande och erkänner brott.
www.expressen.seFy fan vad hemskt, usch jag klarar knappt av att läsa om djurplågeri för jag blir så otroligt ledsen och arg.
Vad ska man med djur till om man inte kan ta hand om dom?
Hur skulle dom människorna som plågar djuren känna om man plågade dom på samma sätt?
Jävla idioter!!!!6