Nutellakringlor, loppisfynd & bullbak

Hej på er, idag har jag ledig Lördag och det hör inte till det normala då jag jobbat mycket helger på slutet. Men den här helgen så är jag ledig och jag fick hem Kevin igår kväll så vi startade dagen med mysfrukost tillsammans innan han drog iväg med sina kompisar till Borlänge för att bada.
 
Jag festade till det med att göra nutellakringlor av smördeg samt knaperstekt bacon. Lite extra mysfrukost ska man väl ha när det är helg.
 
Jag var faktiskt duktig och flitig med att göra apelsinjuice med våran juicecentrifug också. Kevin är förkyld och behöver alla C-vitaminer i världen i sin kropp nu och jag var egentligen inte så sugen att släppa iväg honom till att åka och bada MEN det fick gå för denna gång.
 
Jag drog i mig några av mina favorit majskakor också, alltså äter dessa till frukost VARJE dag och är smått besatt. Har du inte testat dom har du verkligen missat något. Har dock märkt att inte alla affärer har dom, ganska svåra att å tag i men är väl bara be den butiken du handlar i om dom kan ta hem dom.
 
Efter jag plockat bort allt och Kevin hade dragit så svidade jag om och drog iväg på loppis där jag fyndade ett fat som ni kommer få se längre ner i flödet. Har blivit lite sämre med loppisbesök på slutet men nu ska jag försöka bli bättre på att besöka dom. Innan jag åkte hem så åkte jag även förbi affären och handla hem lite mat..
 
Älskar färska örter och efter jag bestämt att det bli kött till kvällens middag så fick timjan följa med hem från affären. Asså örter för SÅN skillnad, enligt mig.. Måste börja odla nu så jag får min egna kryddträdgård 💚.
 
Jag åt inga semlor på fettistisdagen så idag fick en förpackning följa med hem. Få se om jag smaskar i mig en med varm mjölk idag eller så kanske det blir imorgon.. Kevin brukar inte vilja ha vanliga semlor så jag brukar bara några med nutella till honom men har ingen plan för att baka såna utan idag håller jag på med andra bak.
 
Tänk att det jämt slinker ner massa saker i kundkorgen som man  inte planerat att handla när man är och handlar.. Idag var det mycket mer saker jag kom hem med än jag planerade och en av dom var gräddädel men det var så jäkla bra pris på den. Likaså med mozzarellan som alltid är bra att ha i kylen eftersom vi bakar pizza ganska ofta.
 
Så kvällens middag blir grillad ryggbiff med palsternackspuré (har så mycket palsternackor i kylen som jag måste ta reda på) samt rödvinssås som jag hade färdigt i frysen efter jag gjorde sist. Sen ska jag vispa ihop ett cafe de paris smör till det. Kan nog bli ett par ugnsrostade tomtater till också sen ska vi inte glömma Herr Timjan hörrni. MUMMA!
 
Fatet jag köpte på loppisen är ett Arabia fat för 50:-. Kände direkt jag såg det att den där fatet passar perfekt i badrummet med en fin tvål på. Fatet är väl egentligen ett kaffefat men man kan väl använda det till vad man vill och älskar verkligen designen.
 
Jag har haft en Oscar de la Renta tvål liggandes HUR länge som helst och det var just till den tvålen jag kände att fatet skulle passa perfekt till i badrummet. Det fanns 1 fat kvar på loppisen men kände att jag behövde bara ett.
 
Perfekt!
 
 Sen började jag med bullbak...
 
Brukar alltid nästan ha  bullar i frysen men dom är slut och jag älskar saffransbullar med mandelmassa så det pysslar jag med nu. Ganska skön Lördag va!? Jag ska ta och gå in i köket och baka ut degen och göra klart den så ska den få jäsa en stund till innan dom ska bakas av och jag väljer att smaksätta mina med stött kardemumma också så för hör till tycker jag och det blir så jäkla gott med nystött. Sen måste jag nog vispa ihop smöret till kvällens middag så hoppas jag Kevin kommer hem inom kort så jag får mysa lite med honom. Vad hittar ni på idag? Stor kram
arabia - loppis - mitthempålandet - nutellakringlor - saffransbullar - skönahem
1