Morgonstund på Myrvägen

Hej på er, hoppas att ni har haft en trevlig helg! Vilket vackert väder det har varit i helgen och vi har bara hållt på och pysslat här hemma. Vi har haft det här med härbä på paus ett bra tag nu men den här helgen var det bestämt att återuppta bygget igen så Björn fick ställa in lite saker och jag fick lov att avböja jobb. Är så himla svårt för oss att vara lediga samtidigt och hinna göra något så den här helgen var verkligen ALLT rensat på våra agendor och bara fokusera på det här och nog går det framåt allt, finally! Sen har det även varit massa pyssel på gården och i Lördags kom även pappa på besök på eftermiddagen och stannade kvar på middag..
 
När jag var till Borlänge på Fredagen så sprang jag förbi ett citronträd inne på IKEA som bara fick lov att följa med hem.. Mitt som jag haft i flera år dog i vintras, likaså vårat olivträd och IKEA hade medlemspris på olivträd så även ett sånt fick följa med hem. Familjen är komplett igen ;).
 
Just nu får växterna flytta in och ut varje dag för jag törs inte ha dom ute än på nätterna. Det är ett jäkla rännande med växter ut in varje dag kan jag lova eftersom jag har massor som jag odlar själv.. Men det är så värt det!
 
Några av mina odlingar, 2 olika chili sen en basilika genovese. Har 3 andra som redan är fulltsora men det här är en helt annan sort om dom fullstora. Man kan aldrig få för mycket basilika, hela familjen älskar pesto det det är perfekt att göra av all basilika som kommer sen är det gott att fylla bröd också..
 
Min rosenskärm har inte mått bra i vinter med den torra luften, jag kunde se det ganska rejält på dom torkade bladen som bildades längst ut på bladen. Vi har ingen ventilation i detta hus och har påpekat det flera gånger till Björn vad viktigt det är inte bara för växterna utan så klart för oss att få in ny frisk syre. Jag vet hur jäkla snorig & täppt Julia var i näsan jämt i början när jag träffade Björn och jag själv kunde vakna på nätterna hur torr som helst i halsen så efter jag börjat vädra här hemma samt så har jag även köpt in små aromadiffuser/luftfuktare till hela familjen så har det blivit lite bättre i alla fall sen brukar jag duscha/spraya bladen på växterna  med vatten.
 
Barnen fick varsin luftfuktare/aromadiffuser i Julklapp och dom var flitiga i början att använda dom men sen tror jag det runnit ut i sanden. Det är så klart lättare att få in nytt syre i huset under sommaren när man nästan jämt har ytterdörren öppen eller fönster. Men det är desto jobbigare på vintern så nått skulle behöva göras i framtiden. Hur som helst så börjar min rosenskärma också må bra och växer på fint..
 
Båda barnen kom hem igår från sina påsklov hos sina andra föräldrar så imorse var ordningen återställd med tjatet med att få upp Kevin ha ha. Tänk att det är så svårt att få upp honom på morgonen. Julia behöver man andra säga till 2 gånger ens men Kevin får jag säkert gapa på 10 ggr innan han äntligen kliver upp. Jag fick dock upp han lite tidigare imorse när jag sa att han hade fått snap ifrån någon tjej på sin telefon.. Jag sa till Julia efter jag tjatat ett X antal gånger: -Nu ska du se att han kommer upp... Så ropade jag att han hade snapchat från 2 tjejer.. tog inte lång tid förräns han var nere. Man måste ha sina tricks ;).
 
diy - odlahemma - odling - pyssel - renovering - skönahem