Fredagen bjöd på kantareller, mys & ett Rättviksbesök

Det vart en riktigt härlig mathelg i helgen. Som jag sa i nått tidigare inlägg så har jag kommit av mig lite vad gäller att njuta av mat men det gick ju riktigt bra med att unna oss både i Fredags och i Lördags.

Jag startade dagen med att åka och hälsa på pappa uppe i Rättvik en sväng på dagen, fick bland annat med mig den där stora, gamla & härliga sockerlådan med mig hem som jag har ställt framför öppna spisen och fyllt med ved. Superfint! Fick även med mig en jäkla massa Ramlösa..

- Guldfatet fick tydligen mamma & pappa när jag döptes, inte när jag föddes som det står på bilden, av min gammelmormor. Det var i alla fall vad pappa hade för sig att den kom ifrån, ha ha
- Pappa har börjat rensa och 3 skålar som fanns ute i ett förråd fick följa med hem. Jag tänker mig skaldjur i dom kanske? En av skålarna används just nu som förvaring för citroner och avokado. Jag var otroligt nyfiken vart dom kom ifrån, under står det - Tone på alla tre, på två av dom står årtalet 1979 och en 1980. Samt så står det Skeriol. Jag googlade så klart och hamnade på Mora Folkhögskola. Så förmodligen har en tjej vid namn Tone gjort dessa dom årtalen.
- Fredags kvällen så bjöd jag på ett recept. Ganska simpelt potatisrecept som passar som side dish till olika rätter.
- Jag har ännu lyxen att kunna plocka in egenodlade tomater från gården ♥.

Vänster: Kvällens parfym för min del, Mon Guerlain. Mums för den! Älskar att kunna variera en doft för olika tillfällen och känslor.
Höger: Kevin har byggat på sig en ganska fin parfymsamling själv, så mycket goda dofter. Älskar verkligen herrdoft.

Jag hade tänkt mig ganska basic kväll med bara lite enklare "rätter" och eftersom vi har massor med kantareller i frysen så måste jag börja ta reda på det.



Köpte med ett gott surdegsbröd hem som jag rostade i stekpanna med olja, sen drog jag lite vitlök över och toppade med smörstekta kantareller, parmesan och örter från trädgården.


Tända ljus & en härlig brasa är ju liksom givet när mörket faller inpå.


En dukning för två i matsalen




Mer än dessa två rätter blev det inte. Det räckte gott och väl till mig och Kevin, det vart lite över också som Kevin mumsade i sig till lunch på Lördagen.



