Du är alltid ett beslut ifrån ett helt nytt liv

Inlägget är skrivet Fredag den 2/7
 
Känslan efteråt, när man tagit ett stort beslut och genomfört det, var att stänga av telefonen. Sitta för mig själv på bron, i skuggan, med Ellie liggandes precis bredvid, äta ur en påse Lay´s Barbecue chips och känna stillheten. Bara vara där i nuet, helt för mig själv, höra fåglarna sjunga och ta in stunden. Jag ville inte att någon tog den stunden ifrån mig, jag behövde den för mig själv. Att känna! En stund som är med blandade känslor. Jag borde känna en lättnad, men känner en sorg...
 
Sorgen kommer inte ur beslutet utan för att det blev som det blev.. Jag försöker alltid ta det mesta i livet som en lärdom, fast saker är jobbiga så har jag i bakhuvudet att längre fram så kommer jag att se tillbaka på stunden som en gåva istället. För jag lärde mig så mycket av den..
 
Att kunna vända det som gör ont till något gott.. Det är inte lätt, någonstans. Men av mina egna erfarenheter så är det just det som gjort mig starkare. Att ta mig igenom dom jobbiga stunderna oavsett vad det har varit. Att göra saker ibland som man absolut inte vill men gör ändå, för du vet att det kommer bättre dagar längre fram.
 
Jag försöker vara ett gott föredöme för Kevin och det kommer dagar när han inte vill gå till skolan till exempel, där har vi alla varit. Man vill inte gå för det kanske är ett prov just den dagen eller så är det av någon annan anledning. Där försöker jag lära honom att det kommer alltid komma jobbiga dagar i livet, genom att fly från dom jobbiga dagarna så skjuter man bara problemet framför sig. Jag vet hur jobbigt det kan vara på olika sätt och det är just det jag gjort för länge nu. Skjutit problemet framför mig.. Så nu lämnar jag det bakom mig istället och försöker vara mer i nuet. Det är det enda vi har... Nuet.
 
Mitt beslut idag är något jag var livrädd över att göra, att bara kasta mig ut i ett ovetande. Jag är fortfarande livrädd... Men ibland så kommer man till ett vägskäl i livet där ena vägen leder till total ovisshet, därav kommer rädslan och som oftast gör att vi inte vågar göra saker. Vi sätter käppar i hjulen för oss själva. Men livet är så mycket mer än att fortsätta skriva om samma kapitel om och om igen.
 
En mycket vis kvinna sa till mig för inte alls länge sedan: Jag har gjort vad jag velat i livet och kul har jag haft. Där och då, kände jag: Så vill jag också känna och det har jag inte gjort på slutet. Därför startar jag ett nytt kapitel idag...
livetärförkort