En helg fylld av aktiviteter

Hej på er! Vilken helg vi har haft, verkligen full av aktiviteter. Jag har varit ledig i 3 dagar och dom har varit fylldaganska rejält av olika saker. Vi började med Kevin´s fotbollsmatch uppe i Mora på Lördag morgon. Så jag, Kevin och Julia drog dit tidigt på Lördag morgon och efter det så var vi förbi min farmor och farfar i deras sommarhus som ligger i Vattnäs för att hälsa på och fika. Julia var förbi mitt jobb för cirka 2 veckor sen och då bestämde vi att vi skulle ses, egentligen för en mysig filmkväll men den kommer snart för nu vart det fotboll istället.
 
Efter besöket hos farmor/farfar så var vi in på ICA Maxi och handlade lite för jag skulle köra en LIVE Cook Along på min instagram där på kvällen och behövde ha några saker. Vi kom ut med en jävla massa fikabröd då dom hade 10 st valfria bullar/wienerbröd för 69:-. Asså det var så mycket bullar och wienerbröd till höger och vänster så vi hade svårt att bestämma oss. Kan lova att det är massor med bullar kvar här hemma ha ha... Men vi började trycka redan i bilen på vägen hem he he. När vi kom tillbaka hem var vi in med grejerna sen körde jag hem Julia, så mysigt som vanligt att hänga lite och vi har så mycket att babbla om. Hon är liksom stora tjejen nu som börjat gymnasiet och jag tycker det är så kul att se henne växa upp och formas till den fantastiska tjejen hon är.. Så ni kan ju förstå att det var mycket babbel om allt mellan himmel och jord.
 
Kvällen kom  och det var som sagt dags för mig att köra igång min LIVE Cook Along på instagram, asså jag kan knappt fortfarande förstå att jag gjort det. Det var så himla kul kan jag lova er och det kommer bli fler gånger men annan mat då så klart. Det var några som lagade Risotto samtidigt som mig då dom hade fått receptet några dagar innan men alla var verkligen välkomna bara för att umgås. I dessa Corona tider så är det väl verkligen brist på att umgås så det här var ett ypperligt tillfälle att kunna umgås på ett litet annorlunda sätt.
 
Så några var absolut med utan att laga mat men för att skåla och babbla. Det känns väl kanske lite konstigt att stå där och babbla för sig själv hela tiden men jag pratar nog ganska ofta för mig själv så inte så stor skillnad ha ha. Men sen var dom verkligen duktiga att ställa frågor osv så konversationen flöt på bra och kvällens middag var då Risotto med smörstekta skogschampinjer, zucchini, ugnsrostade tomater och som toppades med vedrökt sidfläsk som vi hade rostat hårt i stekpanna. Tycker verkligen det är den tiden på året nu och dom som var med var verkligen nöjda med maten. Min risotto skulle egentligen toppas med rostade mandlar/hasselnötter men det kom jag på efter jag ätit upp maten.
 
Varför jag gjorde det här, dels för att det är en rolig grej men även för att utvecklas själv som människa. Jag har fått många förfrågningar under åren om matlagningskurser så det här kom verkligen i rätt tid. Många som deltog bara för att titta sa att nästa gång ville även dom vara med för det var så avslappnat och kul. Pasta verkar vara det som är det högsta önskemålet just nu. Men sen så klart är det väl ett sätt för även  mig att kunna umgås med andra då det är lite bristvara på det här..  Om du vill se hela LIVEN så finns i min IGTV på Instagram Sweetkay78. Jag har försökt ladda upp eftersnacket några gånger men har inte fått igång det än. Den handlar mest om vad alla tyckte om maten, själva grejen med LIVEN sen ställdes det lite random frågor till mig.
 
Kevin hade två stycken kompisar här över natten och dom var även med lite i LIVEN, dom tyckte det var kul och det blir liksom lite mer avslappnat om man bara har kul och är som man är. Killarna gillade Risotton som sjutton och tog om 2 gånger, asså hur kul med killar som gillar det i åldrarna 11-13.  Efter det så käkade vi upp resten av Vattenmelon Sherbeten som jag faktiskt visat hur man gör i en vlogg. Den finns→  här .  Superenkel dessert att göra och supergod. Innehåller endats vattenmelon, kondenserad mjölk, lime och en nya salt.
 
Söndagen kom och jag var uppe i relativt bra tid. Sov nog i alla fall till 07:30 och det är långt för att vara mig men det var så skönt att få vakna av sig själv och inte att klockan ringer som den ALLTID gör av olika anledningar. Är det inte jag som ska upp till jobbet vid 04:50 ska jag upp och väcka Kevin för han ska till skolan eller så är det fotboll. Dock så väcker ena min katt, Morris mig varje natt runt 04-05 så det blir typ aldrig en hel natt´s sömn utan att bli väckt. Visst, ibland om jag verkligen behöver det så får inte katterna följa med mig ner när jag ska sova men då har det varit vädligt mycket jobb och lite sömn så då måste jag få tillbaka lite sömn. Jur som helst, jag fixade iordning pannkakor till frukosten i Söndags och valde att blanda i hallon samt mörk choklad i pannkakssmeten för extra mys.
 
Efter frukost så lekte killarna typ kurragömma, det är ganska stort hus med många ställen att gömma sig på så jag pysslade väl med disk etc under tiden. Sen var det dags för Kevin´s sista fotbollsmatch för säsongen. När jag åkte hemifrån var det så fint väder och när jag stod och kollade på fotbollen trodde jag seriöst att jag skulle frysa ihjäl. Jag mådde så sjukt dåligt en stund under matchen för jag frös så mycket så jag trodde att jag skulle spy. Min fibro gjorde väl knappast saken bättre och jag har så sjukt och i svanken så ni anar inte.. Matchen slutade i alla fall med att grabbarna vann med 10-0 sen vart det raka vägen in på jobbet, handla lite snabbt och sen hem för att göra mat.
 
Men tanke på hur mycket jag frös, asså ni vet när man blir så där kall ändå in i märgen, så var det enda jag tänkte på var en riktigt het och värmade köttfärsås med spaghetti och det fick det bli.
 
Jag kör dock alltid med kycklingfärs istället för köttfärs, tycker det är fräschare på nått vis. Vet inte hur många gånger jag fått nån benbit i käften när jag ätit köttfärssås såå jag kör alltid med kycklingfärs vad det än är.
 
Söndagen slutade verkligen att mysa ner sig i soffan där jag kollade Bianca´s nya vloggar samt Geordie Shore. Kan hända att jag njöt av en Magnum Strawberry också ;) som våran katt Ellie var otroligt sugen på. Hon låg på mitt bröst och kom bara närmare och närmare mitt ansikte hela tiden. Hon försökte även ta glassen med tassen några gånger ha ha..
 
Jag var ledig igår också och den blandades med chill samt träning. Håller på och ställer iordning ena rummet på övervåningen till ett litet gym. Jag hinner aldrig åka ner till Borlänge och träna där jag har mitt gymkort på Friskis så jag lägger hellre lite pengar på nya vikter till hemmet än ett gymkort som bara blir liggandes.  Sen på kvällen plockade jag och Kevin av alla tomater ute så la jag dom i matkällaren så får dom mogra efter där. Tänkte ta tag i att börja plocka av äppelträden någon dag också. Tänkte köra massa must som jag fryser in, samt lägga dom finaste äpplena i matkällaren så ska jag väl även koka äppelmos samt frysa in färdiga äppelklyftor så det finns om man vill göra paj under vintern. Nu är det dock dags för mig att hänga tvätt och ta en dusch, sen bär det av till jobbet... Vad gjorde  ni i helgen förresten? Och hörrni, ha en riktigt fin Tisdag! Stor kram..
cookalong - instagram - livetpålandet - vlogg - youtube