En riktigt mysig Tisdag

Hej på er, asså herregud vad det snöar här hela tiden nu. Jag sa till Kevin igår när vi åkte in till Djurås att det känns ju som att det är runt Juletider nu. Asså jag var verkligen klar med "vintern" och redo för vår men Morder Jord tyckte tydligen annorlunda. Jag passade på att knäppa några kort från bron precis nedanför vårat hus.
 
Nog är det något speciellt med vatten allt och har alltid haft en dragningskraft till den här älven när jag åkt ner mot Borlänge. Det finns ett ställe som jag alltid har varit så otroligt vacker och vet inte hur många gånger jag tänkt att jag skulle åka dit och fota och nu bor jag bara några meter från Älven. Asså va ♥.
 
Hur som helst så brummade jag och Kevin in till Djurås igår för att besöka biblioteket eftersom böcker stod på agendan. Ingen tid att spilla här inte, om jag har lovat mig själv att börja läsa böcker så är det bara att skrida till verket. När jag la fram idén till Kevin att jag tyckte han också skulle följa med och låna en bok för att han skulle börja läsa mer så var den inte så välkomnande först men när jag började läsa upp innehållet av två olika böcker som jag blivit tipsad om på min instagram igår så sa han faktiskt: - Ja men om du lånar den ena så lånar jag den andra. Dom verkar riktigt spännande båda två och den Kevin väljer är faktiskt för barn mellan 9-12 år MEN den är likaväl för vuxna då det är lite Harry Potter stuk. Jag fick så otroligt mycket tips på olika böcker igår när jag frågade på min insta men just dom här två kände jag wow dom vill jag läsa..
 
Vi mötte upp Cissi som jag jobbar med och hennes dotter Elvira som också ville följa med och låna böcker. Det roliga var att Cissi hade inget bibliotekskort så hon fick fixa det men lite kul ändå tyckte jag att dom vart inspirerade att följa med. Efter besöket där på bibblan och en kortis på jobbet så över vi över till oss och jag fixade iordning lite snabblunch bestående av pasta med kycklingköttbullar i tomatsås.
 
Det roliga här är att Elvira snart 4 år kan vara lite petig i maten, som så många andra barn, och hon var inte alls sugen på min mat MEN tjejen önskade påtår av kycklingköttbullarna så det var verkligen positivt. Jag ska nog få den där lilla bruden att äta lite mer saker ;).
 
Jag är dock inte så förtjust i penne, tycker nog att pastan är för tjock för min smak. Vill nog hellre ha spaghetti eller tagliatelle men hade mest av penne hemma så det fick bli det. Jag som är såå himla duktig på att beräkna mat (NOT! gör alltid för mycket) gjorde nog mat för halva Gagnef för det står 3 st proppade matlådor i kylen kvar efter lunchen. Jag sa till Kevin att det är bara att äta efter skolan under veckan.
 
Efter flickorna hade åkt och jag röjt av köket så kom jag på att jag hade ju en semla kvar från helgen och det var sista dagen på den godingen så jag värmde på lite mjölk som verkligen passade perfekt till semlan nu som var lite torr..
 
En sak som är lite roligt med den här semlan det är att den är bakad precis ovanför backen där jag bor. Jooo men visst hörrni, jag har ett bageri precis ovanför backen så ni kan ju tänka er vad er vad det doftar nybakat på morgonen när man sticker ut näsan genom dörren.. Man kanske kan får göra ett studiebesök där någon dag 😋.
 
Böckerna jag lånade var Kepler´s Hypnotisören. Var väldigt många som tipsade om Kepler böckerna och när jag läste vad den första boken handlade om så var jag såld direkt sen hittade jag på My Feldt´s bok rent spontant så den fick också följa med hem. Vet att hon snart ska släppa en ny bok och med tanke på hur mycket gott jag såg i den här boken kanske jag får lov att köpa hem en egen plus hennes nya. Vi hade tänkt låna en till bok som Kevin skulle läsa och den heter "Morrigan Crows magiska förbannelse" men den fanns inte inne fast det stod att den skulle finnas dör så vi fick lov att ta hem den från ett annat bibliotek så vi får vänta några dagar till. Precis när vi skulle dra från bibblan så vart jag påmind om en till bok jag ville läsa " Maria Ahlgrens - Beauty Food" så var in igen och den fick vi lov att beställa utanför Dalarna för den fanns inte alls här så nu inväntar jag den också. Men hörrni vilken boknörd jag blivit ha ha..
 
Kvällen avslutades med att jag pysslade lite i hallen och garaget sen började jag kolla Harry Potter innan jag tassade ner till sovrummet efter 21:00 och började bläddra i My´s bok. Med två trötta och otroligt gosiga katter runt mig så tog det inte lång stund innan jag släckte lampan. En riktigt mysig dag och så gosigt att få hänga med Cissi och Elvira en stund ♥. Nu är det dags för mig att borsta gaddarna och gå ut och skotta av gården från snö. Asså häromdagen när jag var ut och skottade så kom grannen ner som bor i huset ovanför oss och erbjöd sig att köra av min parkering med snöslungan. Ja asså han var ute och körde med den ändå men asså hur gullig!? Har fått flera DM på insta också att jag är välkommen till Gagnef båda från någon granne bara några hus bort och en annan söt tjej längre bort. Vilken himla härlig gemenskap, känner mig så välkommen här ♥.

dalabakat - gagnef - kepler - myfeldt - mysigt - vintertid