Ibland får man bara en briljant idé - Min "nya" köksö

Precis som rubriken lyder så låg jag i soffan för lite över en månad sedan och fick en briljant idé helt plötsligt. I mitt nya hem ska jag ha en köksö i köket och själva köksbordet i ett annat rum som det blir matsal i och min köksö ska absolut vara en gammal snickarbänk. Fråga mig inte vart idén kom ifrån, det är bara grejer som ploppar upp i mitt huvud hela tiden och det är verkligen på gott och ont. Jag kollade över Facebook Marektplace lite snabbt och hittade en snickarbänk som faktiskt var nedsatt redan då den inte blivit såld och den fanns i Leksand. Alltså inte alls långt ifrån Gagnef´s kommun. Jag skrev till säljaren och frågade om jag fick köpa den för 400:- och fick till svar att om jag hämtade den innan  veckans slut så fick jag ta den för det. Samma eftermiddag stuvade jag och Kevin in den i skuffen på min bild och åkte förbi nya huset och droppade den i ladan så den redan fanns där på plats när vi flyttade in...
 
I samma veva så började jag även kolla upp mått och kom på ännu en briljant idé att det vore ju hämtat att ha en bit marmor över en viss del av själva bänken där man kan te.x duka upp lite goda ostar, salami etc för direkt på snickarbänken har jag inte direkt lust att lägga det. Kollade in på Facebook Marketplace igen och fick syn på en annons där en kvinna ville sälja ett komplett paket med nertagna marmorbitar från en kakelugn men jag var bara intresserad av den största som jag kände att den kommer passa perfekt. Skrev och frågade om jag fick köpa endast den och det gick bra och jag fick ta den för 250:-. Jag har ganska mycket marmor i bitar redan men alla är vita. Jag vet inte hur det kan ha blivit att jag börjat samla på marmor skivor men tydligen gilalr jag det. Och skivan passar perfekt! Så för 650:- fick jag en "ny" köksö i köket samt marmorskiva. Asså lite cred lär jag ha för det va;).
 
När jag och Kevin väl kånkade in den från ladan häromdagen så började jag med att dammsuga den, göra ren den grundligt med både yes diskmedel samt Herdins Linoljesåpa. Sen när det torkat så oljade jag in hela bänken med Herdins Köksbänkolja. Extra mycket där det är som mest slitet. Sen fick den stå ett dygn och torka in.. Jag gillar att det är färgstänk etc på bänken för det ger en viss karaktär och jag som älskar att fota matbilder etc så är detta magi för mig!
 
Detta är en samlingsplats i köket, medans man lagar mat eller bara vill ta nått snabbt att äta. Bara babbla över ett glas vin eller så. Kan säga att jag älskar verkligen den här platsen i vårat hem. Kevin har redan suttit och ätit här 2 gånger sen den vart klar.
 
Alla dessa små detaljer, sånt som jag älskar nått så fruktansvärt i livet. DETALJER ♥. Kan tänka mig att när jag nämnde att jag köpt en gammal snickarbänk så rynkade vissa på näsan, vad är det för tok men jag är inte som alla andra det kan vi väl hålla med om. Och det menar jag inte på ett dåligt sätt! Man ska vara egen, sticka ut, göra saker andra in gör. Var inte som en i mängden. Stå ut och var DIG och det som du gillar...
 
Nu har snickarbänken bara hunnit stå här någon dag och jag har inte riktigt bestämt vad eller hur saker ska stå på den men ville verkligen visa er denna magiska bänk. Alltså att inte visa den på instasnap först, som jag kan vara snabb att visa saker på, var otroligt svårt. Jag ville inte att det ska försvinna inom 24 timmar, det här ville jag visa först i ett inlägg som finns för evigt. Asså den är så cool så jag storknar! Och jag gillar att blanda den rustika, hårda och slitna bänken med mjuka blommor. Blir som en fin symfoni tillsammans.
 
Under bänken hängde en krok så jag hängde dit en korg, har inte bestämt än vad jag ska ha i den. Hade ägg ett tag men kändes weird så jag testar vidare. Så länge får den hänga där och vänta..
 
Tur att jag äger lite olika pallar som får trängas runt bänken.. Den på tredje bilden i trä, det stod i huset och den älskar jag som sjutton. Passar perfekt till bänken. Obanför bänken så funderar jag på att hänga pendel lampor men vet inte om jag ska ta dessa svarta  eller dessa med guld detaljer. Jag har alltid varit svag för gulddetaljer och det skulle jag normalt välja men både jag och Kevin är inne på dom svarta. Vilka tror du passar?
 
Mina egna ugnsrostade tomater som jag lagt in i olja får stå i bänken. Jg tänker mig även att det passar perfekt med färska örter i några fina krukor bredvid. Man kan inte bli annat än inspirerad i sitt egna kök, precis som jag vill ha det.
 
Dom här snapsglasen har jag köpt in för lääänge sen från loppis men dom har bara stått i ett skåp och samlat damm. Nu tyckte jag verkligen att dom passade in och jag älskar dom på bild så ni ser nog mer av dom i framtiden. Såå, vad tycker ni nu då? Om min nya samlingspunkt i vårat hem..
 
Nästa projekt är att måla om ett gammalt skåp som står mitt emot denna köksö där jag ska samla massor mina kokböcker och lägga alla mina mat tidningar jag samlat på mig genom åren. Då har jag dom nära anslutning till matlagningen och jag tror nog att min kreativitet, inspiration och entusiasm kommer ta fart som bara sjutton framöver. Ha en fortsatt fin Torsdag, stor kram!
köksö - mitthem - mitthempålandet - rustikt - skönahem - snickarbänk