Grönkål, bacon & Söndagens blädderbok

Idag var jag uppe riktigt tidigt, innan tuppen tror jag faktiskt. Det var missorna som vaknae och ville bli gödda så det var lika bra att kliva upp. Jag började med att plocka lite sen satte jag mig en stund vid diskbänken i röran och bläddrade igenom en bok jag fick av pappa häromdagen. Oj oj oj vad mycket gott det fanns i denna bok och har redan kollat ut några recept jag vill testa.
 
Det är tips på olika restauranger runt i Dalarna och varje restaurang bjuder på 2 st recept i boken.
 
 Nästan varje morgon, majskaka ranch med philadelphiaost och eko jordgubbssylt.
 
Det plockades vidare och sen fick jag lov att fixa iordning nått att äta. Jag ska iväg och jobba om cirka 1 timme så jag måste få något i magen för min lunch är runt 14-tiden. Jag gjorde knaperstekt bacon sen fräste jag på salladslök och grönkålen i baconfettet lite snabbt. Till det vart det även äggröra för lite protein. SÅÅ GOTT!
 
Jag brukar inte dricka läsk så ofta men om jag dricker nått när jag te.x jobbar ibland och behöver lite extra boost eller vitaminer etc på sommaren när man flyter bort av svett så brukar jag dricka vitamin well och då är det antingen i smaken hallon med koffein eller den med rabarber för extra magnesium etc. Morris är tydligen också sugen..
 
...han var tydligen sugen på min mat också ha ha. Dags att göra mig klar för jobb och idag så skämmer jag bort Veronica och Daniel med matlådor för jag har mat kvar som jag inte vill slänga. Då är det väl bättre att dela med sig, ja om dom vill ha alltså. Eller Veronica erbjöd jag redan igår och hon tackade artigt ja men det finns så det räcker till Daniel också sååå vill han ha är det bara äta. Man får välja mellan kycklinglasage eller ugnsgratinerad falukorv med hemmagjort mos.  Så gjorde jag en mumsig sallad till och jag tar även med en liten burk med min inlagda chili som får stå i kylen på jobbet för den som vill ha. Ikväll kommer Kevin hem så det blir inte lika ensamt här hemma.. Eller visst, jag har ju katterna :). Ha en superfin Söndag, stor kram.
klartmandelar - mitthem - söndag - vitaminwell
1
petra

Asså dina matkunskaper kan du skicka till mig oxå:) du får börja med veckans matlista här inne?stor kram fina Linda