Fredagens vedeldade pizza

Jag har ju då lyxen att ha en bakugn i källaren och i Fredags så bjöd jag min farmor, pappa, faster med barnbarn och Kevin på pizza till lunch. Jag skulle ha bjudit dom på lunch länge.. som tack för att dom hjälpte mig flytta men tiden har bara runnit iväg sen kom Corona som ett brev på posten, sen var dom aldrig här och fikade när Kevin fyllde år så i Fredags slog jag ihop båda dom så det vart pizza först och fika efteråt.
 
Jag köpte på mig 1 1/2 kubik med björkved för inte så länge sen så nu är det bara att baka hela vintern lång. Det tåls ju dock att träna några gånger på det här med att baka pizza, eller baka över huvudtaget i vedeldad ugn. Jag har så man både kan elda under själva stenen man lägger in pizzan på samt sidan.. Så det här med vart man placerar pizzan och veden är ju som en hel vetenskap men övning ger färdighet.
 
Farmor, 83 år,  gick ju ner i källaren och klöv ved i säkert 20 minuter ha ha. Bra att hon håller igång och nog är det något speciellt över att klyva ved. Hur som helst, mysig Fredag var det verkligen men gud så slut jag var efter den här dagen. Jag höll igång från 07 på morgonen men olika bestyr ända till 20:00 på kvällen när jag till slut ramlade ner i soffan och avslutade kvällen framför Thor tillsammans med Kevin.
livetpålandet - mitthem - pizzabak - vedeldad pizza