Den stilla Julaftonen

Julaftonen var lugn, precis så som jag vill ha den. Tycker alltid det är sånt stort ståhej, jag älskar mer lugnet av Julen och jag fick mysa såå med Kevin ♥. Jag brukar aldrig kolla på Kalle Anka men i år ville jag verkligen det så vi dukade upp en liten härlig (och sen) Jullunch framför Tv:n så åt vi middagen lite senare. Vi hade inte alls så mycket klassiker på bordet för vi ville inte ha det, tycker det alltid ska dukas upp så mycket sen mår magen som en sur räv.
 
Morgonen var det verkligen magi över, jag fällde dock några tårar på förmiddagen. Det var så mycket känslor åt olika håll ang olika saker men sen var jag även så otroligt trött, rent energimässigt, dålig sömn, lite förvirrad över olika saker men även tacksam över denna Jul. Ibland är man bara matt, trött, slut och tom på energi och då är det helt okej att gråta några tårar. Det är bra att rena kroppen lite emellanåt och släppa ut trycket.. Kanske blir man även något visare.
 
Uppdukningen till Kalle och hans vänner, den där lagrade Julmusten på romfat var riktigt smarrig. Kevin kunde inte riktigt hålla med men tur det för då fick jag desto mer av den i mitt glas 😊. Och ja, den var så klart alkoholfri..
 
Jag klädde mig, dagen till ära, i en superfin guldklänning som har hänt alldeles för många år i garderoben samt mina älskade raggsockor. Jag har nästan alltid raggsockor på mig när jag är hemma och skulle behöva investera i ett par riktigt fina tofflor också. Men jag gillar kombon med en fin klänning och myskänsla på fötterna. Balansen..
 
Kvällen kom och myset fortsatte med våran middag som var inte så stor men vi valde mer med omsorg än att bunkra upp med massa saker som vi inte ens ville ha som köttbullar, prinskorvar och rödbetssallad. Jag gjorde lite "lyxigare" ägg som toppades av en röra på kaviar & philadelphiaost, friterad kapris och kavring (supergoda!), krustader med skagen sen gjorde jag en riktigt härlig Jansson med karamelliserad lök och den finns det massor kvar av i kylen för Kevin äter inte Jansson. Han ville ha potatisgratäng och kycklingvingar så självklart fick han det. Sen lite ostar som var kvar från kvällen innan... Vi var ganska mätta efter lunchen också där vi käka min griljerade skinka, sill osv så nog åt vi ändå så vi storknade.
 
Kvällen fortsatte med att vi öppnade Julklappar och spelade sällskapsspel, Den försvunna Diamanten, och sen kom pappa förbi en sväng, fikade lite och delade ut klappar innan han åkte hem. Vi fick 2 st till som kom på besök och som stannade någon timme.. Kvällen avslutades med att jag satt vid bordet i matsalen, närmare midnatt, lyssnade på musik, njöt av lite god dryck, kände lugnet från alla ljus och bara målade en stund. Det var så skönt att bara sitta där, helt själv och måla en stund innan jag ramlade ner i sängen. Julafton var över för detta år, året som gått så sjukt fort, tycker jag. Kan knappt förstå att det är över. Klokare & starkare än någonsin med så många mål inför 2021..
julafton - mittlivpålandet - skönahem