Nu kör vi! - Sjunde klass

Idag börjar Kevin sjunde klass, kan knappt förstå att min lilla kille ska börja högstadiet. Tyckte det var nyss vi var på väg till förskolan. När jag själv började sjunde klass så var det total oreda i mitt liv och jag famlade länge i mörker. Totalt ensam & vilsen i livet och knappast någon sorts trygghet. Är så stolt över att jag har gjort allt för att Kevin ska känna sig trygg i livet med massa kärlek och kommunikation.. Totalt tvärtom vart jag var. Jag är den han alltid kommer till när det är något, oavsett om det är på gott eller ont. Det betyder väl att han alltid vet att jag finns där för honom i vått och torrt.
 
Älskade Kevin, jag är så stolt över vem du är. Du är så fin kille fast du kan driva mamma till vansinne emellanåt men det hör liksom till. Precis som jag driver dig till vansinne ibland med alla mina tjat om att borsta dina tänder, äta din frukost, plocka ur diskmaskinen osv.. Men det kommer ur kärlek. En dag kommer du förstå.. När du själv har blivit förälder. MEN det är ett tag fram tills dess. Vi börjar med sjuan.
 
Igår hade vi ett litet allvarligare samtal, det har varit lite väl mycket tv-spel under sommaren och jag sa åt honom. Tv-spel kommer du kunna spela hela livet, din utbildning som nu, högstadiet, den kommer bara 1 gång i livet. Ta vara på den tiden, låt den inte spillas bort bara för man vill skynda sig hem efter skolan och spela tv-spel. Nu kommer läxor tillbaka osv. Tv-spelet kommer alltid finnas där, när det finns tid över.... Högstadiet kan du inte spela om tills du "lyckas" det är bara 1 gång. Han förstod, han är klok.. som sin mor 😉. Ska bli kul att höra hur dagen har varit när han kommer hem idag.. Blir nog att baka en till krusbärspaj till eftermiddagen då den första gick åt med ruskig fart. Var någon som gillade den och jag har massa krusbär i kylen som jag måste ta reda på...Så paj ska det bli och riktigt härlig marmelad jag kan njuta av i höst tillsammans med goda ostar.
högstadiet - stoltmor - älskadebarn
2
Christer

Ja det måste vara härligt att ha barn. Att komma ihåg sin egna barndom. Själv fick jag inga barn, eftersom, jag slarvade bort mitt liv. Det är någonting som jag ångrar i mitt liv. Att jag inte tog hand om mitt egna liv. Ångrar att jag inte pluggade, fast jag är nyfiken ut av mig. Men det är ju försent att ångra sig nu. Jag får leva livet som jag lever i dag. Ta hand om mig själv. Jag vet ju inte vilka ni är, fast ni ser ut att vara en harmonisk familj.

Anna-Karin

Jag minns själv när jag skulle börja sjunde klass man var nervös att börja i en ny skola. Jag hoppas att Kevins första dag i skolan gick bra. Kram