Lite bråk i förhållandet är bara hälsosamt

Det gäller att skratta och ha kul tillsammans emellanåt mellan pussar och bråk. Lets face it, alla par bråkar och fy fan vad det tar energi.  När det är bra så är det så jävla bra och när det är dåligt är det så jäävla dåligt.. Fler som känner igen sig? Ni vet väl att de mest kärleksfulla paren är de som hellre bråkar än att hålla inne med sina känslor.
 
Man ska inte sopa saker under mattan, inget bra kommer av det. Om man vill verka i ett förhållande som går framåt, och hålla gnistan vid liv, är det helt enkelt viktigt att skrika på sin partner ibland. Bråk visar på ett starkt förhållande, beroende på hur man bråkar det vill säga. Enligt relationsexperten John M. Gottman finns det, om man kokar ner det hela, tre olika sätt att gräla.
 
Dels finns det de som är beredda att kompromissa, och även villiga att bli bekväma med varandra igen. Dels finns det de som vill bli hörsammade omedelbart, och att den andra personen helt enkelt bara ska hålla med. Slutligen finns det de som inte har något intresse av att ta itu med problemen. Den sistnämnda varianten är den farligaste för förhållandet. För bråken visar att man bryr sig. Att bråka är normalt. Många par tror att gräl är tecken på ett dåligt förhållande, men det är faktiskt en väldigt viktig del. Nyckeln är att man bråkar med ett syfte, säger relationsterapeuten Dana Ward till Elite Daily.
 
Antingen flyr man eller så tar man konflikten. Hos par där kärleken är som störst har man en tendens att hellre ta konflikten. En amerikansk studie som gjordes på 4000 personer, visar att speciellt kvinnor som håller inne med sin ilska löper en större risk att dö tidigare, än kvinnor som uttrycker sig.

Att hålla inne med sina känslor innebär stress, och stress innebär en större fara för ens liv under ett längre tidslopp. Dessutom är man som ärligast med hur man tänker och känner när man skriker och bråkar. Utan gräl kanske man gifter sig och skaffar barn med någon som man inte känner fullt ut.

Det bästa som finns är när man är vänner igen ♥
bråk - förhållande - hälsosamt
1
Angelica Wåhlin

Otroligt bra skrivet!