Influencers - Bara ett tomt innehåll!?

 

I dagens tidning Dala Demokraten så är det en artikel med mig angående influencerbranschen och hur den växer hela tiden, förra året drog bloggare, youtubers och andra influencers in 800 miljoner kronor, enligt Svenska dagbladet Närlingslivs siffor från IRM - institutet för reklam och mediestatistik. Svenska dagbladet skriver också att årets siffra väntas vara nästan 950 miljoner kronor och nästa år kommer "fenomenet" (som dom kallar det) med stor sannolikhet att spränga miljardvallen.
 
En fråga Dala Demokraten kastade ut på deras Facebook var: - Vad tycker du om Influencers?

Där var det ganska negativa åsikter & en av kommentarerna löd: "Jag har kikat på såna bloggar (?)* och dom har inget riktigt innehåll (?)*. Någon reser till Maldiverna eller använder ett smink och ska verka framgångsrik. Och så har dom mängder med följare. Hur blåögd kan man vara?"

*? är mina egna kommentarer

Då kanske min fråga till dig är, hur sne världsbild har du? Som drar alla över en & samma kant? Det är kanske du som är blåögd? Detta handlar helt klart om oerfarenhet och att man inte har kunskap om hur denna bransch funkar.  Alla människor är INTE lika oavsett om det gäller yrke, kön, vilket land man kommer ifrån etc etc.

Jag som då driver 2 st bloggar, en som då handlar om endast mat och den andra lifestyle, skönhet, diy & trädgård.  När jag te.x skriver ett recept om en maträtt, det är alltså ett tomt innehåll? När jag kanske tipsar om en skönhetsprodukt som jag har egen erfarenhet av och som jag tycker är grym, är det då ett tomt innehåll? Om jag tipsar om att man kan plantera om en salladskruka du köpt på matbutiken i rabatten och få "egenodlad" sallad hemma, är det då ett tomt innehåll? Eller MIN egna erfarenhet av min utmattningssyndrom samt fibromyalgi som jag fick för X antal år sedan. Där har jag delat med mig av min erfarenhet och har hjälpt massor med andra med tips och råd vart man ska söka sig etc, är det också bara ett tomt innehåll? I så fall har jag ett otroligt tomt liv, enligt dig...

Jag delar med mig av mina egna erfarenheter som faktiskt många människor har till nytta av i deras liv. Vill du hellre gå te.x  efter en reklambild i en tidning när du ska köpa något eller en persons åsikt och erfarenhet? Jag själv går efter reviews & erfarenheter... Har du aldrig någonsin fått tips eller råd av en person i din närhet under hela ditt liv? Precis så är det kan det vara med bloggare, Youtuber etc. Man får tips och råd. Man har en relation till den personen...

Att säga att "dom har inget riktigt innehåll" tycker jag är absolut så fel som man bara kan säga.. för där du drog du alla över en & samma kant. VISST, det finns många som endast gör allt för att tjäna pengar på internet men det gäller väl även i det fysiska livet och inte bakom en skärm, VISST det finns bloggar/Youtubers etc som inte kanske lägger upp så innehållsrikt innehåll som många gör men för det kan man inte säga att ALLA gör det. Du har ingen aning om hur mycket tid & energi man lägger ner i allt man gör så respektera det istället för en helt ny bransch som växer sig allt starkare hela tiden än att slänga ur dig en kommentar som det inte ligger någon sorts grund i. Bara för du inte har kunskap & erfarenhet om saker så betyder det inte att det är dåligt...Snart miljarden talar tydligt sitt klara språk!

Vad tycker du om influencer? Vad är din erfarenhet? Följer du någon på internet, vem i så fall och varför? Jag menar det finns så många olika kategorier i denna branch och det är väl det som gör det så härligt. Som ett riktigt smörgåsbord att frossa i, hur kan man kalla det "ett tomt innehåll"?

dalademokraten - influencer - krönika - åsikt