Mat

Churros recept

 
Churros
2 1/2 dl vatten
75 g smör
1/4 tsk salt
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
olja till fritering
strösocker {kanel använde jag också}

 

Chocolate
4 dl mjölk
3 tsk maizena
300 g mörk choklad (minst 70 % kakaohalt)
2 1/2 dl grädde
1–2 msk strösocker
1/2 tsk kanel

 


Koka upp vattnet i en kastrull tillsammans med smör och salt. När smöret har smält vispa i mjölet. Fortsätt vispa över medelhög värme i 1–2 minuter till en tjock och slät smet. Ta kastrullen från värmen.

Vispa äggen i en skål. Rör sedan ner dem i smeten och blanda väl.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull men går lika bra med en vanlig kastrull men tänk på att inte ha för hög värme, ha ett lock tillgängligt samt ha kastrullen på en mindre platta än vad kastrullens storlek är så rinner det inte ner olja på plattan om det råkar skvätta.
 
Fyll en spritspåse med smeten och pressa ut långa remsor i den heta oljan. Fritera tills remsorna är gyllenbruna. Låt dem rinna av på lite hushållspapper och rulla dem sedan i strösocker {och kanel om ni smaksätter med det}.

Vispa ihop mjölk och maizena. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i mjölken tillsammans med grädde, socker och kanel. Låt sjuda över svag värme till chokladen smält helt och chokladen är som en flytande tunn kräm. Servera varm eller kall med churros. 
 
Det även lika bra att doppa dom i hallonsylt, äppelmos eller jordgubbs sylt. Ta din favorit=)
1
Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

såg intressant ut:)

Svar: Sjukt gott=)
Linda