Mat

Falska wienerbröd

 

Här kommer det efterlägtande receptet på falska miniwienerbröden=).

 

40-50 st


• 1 paket smördeg 4-5 plattor

• 200 g madelmassa

• 100 g smör rumsvarmt

• några droppar grön karamellfärg

• ev. vaniljsocker

• 1 ägg + 1 msk vatten

• 4 - 6 msk florsocker

 

Tina smördegen & sätt ugnen på 200 grader.

 

Gör en fyllning genom att riva mandelmassan grovt och vispa ihop med smöret, karamellfärgen & ev. vaniljsocker efter smak. Det ska vara en bredbar konsistens. Vispa ihop ägget med vatten till äggstrykning.

 

Kavla ut smördegsplattorna något och bred fyllningen på 3/4 av plattan så att en 3-4 cm bred remsa utmed ena långsidan är fri från fyllning. Pensla denna fyllningsfria remsa med äggstrykning och rulla ihop hårt från andra långsidan till en rulle.

 

Skär rullen i ca 2 cm breda skivor och lägg på en plåt med snittytan uppåt och pensla med äggstrykningen. Grädda i ca 10-12 min tills de fått fin färg och är genomgräddade. Låt svalna innan de garneras med siktat florsocker.

 

Lycka till

 

 

2
Sara

Jaaa, äntligen! Tack!!! :)

Maria

Åh sådana där vill jag ha nästa gång jag kommer Linda :D