Falska wienerbröd
Här kommer det efterlägtande receptet på falska miniwienerbröden=).
40-50 st
• 1 paket smördeg 4-5 plattor
• 200 g madelmassa
• 100 g smör rumsvarmt
• några droppar grön karamellfärg
• ev. vaniljsocker
• 1 ägg + 1 msk vatten
• 4 - 6 msk florsocker
Tina smördegen & sätt ugnen på 200 grader.
Gör en fyllning genom att riva mandelmassan grovt och vispa ihop med smöret, karamellfärgen & ev. vaniljsocker efter smak. Det ska vara en bredbar konsistens. Vispa ihop ägget med vatten till äggstrykning.
Kavla ut smördegsplattorna något och bred fyllningen på 3/4 av plattan så att en 3-4 cm bred remsa utmed ena långsidan är fri från fyllning. Pensla denna fyllningsfria remsa med äggstrykning och rulla ihop hårt från andra långsidan till en rulle.
Skär rullen i ca 2 cm breda skivor och lägg på en plåt med snittytan uppåt och pensla med äggstrykningen. Grädda i ca 10-12 min tills de fått fin färg och är genomgräddade. Låt svalna innan de garneras med siktat florsocker.
Lycka till
Jaaa, äntligen! Tack!!! :)