Saftig äppelkaka med kanel & lingon
Bakade en äppelkaka igår i Maxi köket..
Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 stora äpplen ca 300 g
1 1/2 dl lingon (färska eller frysta)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund.
Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Kärna ur och riv äpplena grovt. Låt skalet vara kvar. Blanda ner mjölblandningen och äppelrivet i smeten, liksom större delen av lingonen.
Bre ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strö resterande lingon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen.
vitaminer, halsbrännetabletter, järntabletter, alvedon och ett tag antibiotika :p