Dagens långa och lyxiga hudvårdsrutin

 
Jag fick en förfrågan och önskemål på DM inne på instagram häromdagen om jag kunde visa min hudvårdsrutin. Jag kan skifta lite mellan produkter, syror vs återfuktande Serum/oljor etc men jag tänkte i alla fall visa dagens hudvårdsrutin och jag lyxade även till den med en sheet mask då det var evigheter sedan jag gjorde en. Så det kanske är ganska många steg men detta är min rutin och din behöver inte alls se likadan ut. Du kanske hittar någon produkt som passar i din rutin i alla fall. Många av produkterna som jag visar i detta inlägg är faktiskt ganska nya på marknaden men jag har testat dom ett tag nu och dom har verkligen blivit mina favoriter. Ni vet såna men gärna sträcker sig efter när det är dags för rengöring eller att smörja in ansiktet.
 
Eftersom detta är på morgonen behöver jag knappast någon rejäl rengöring men jag väljer att använda denna cleansing foam från ELEMIS som jag tror släpptes i Februari. Har hunnit testa den ett tag nu och den har blivit lite av en favorit här hemma. Använder den på kvällen så brukar jag köra en rengöring som är mer oljig först och sen den här efteråt... Ja dvs om jag haft smink på mig under dagen. Har alltid varit sugen att testa ELEMIS Cleansing balm, känns som något jag verkligen skulle älska eftersom både Emma Hardie och Eve Lom (finns blogginlägg om det här och här) är två av mina favorit balms . Skulle vara kul att se skillnaden hur Elemis är jämnfört med deras.
 

Info om produkten: En 100% sulfatfri, löddrande micellär ansiktsrengöring, fullmatad med fermenterade Superfoods som rengör, lugnar och balanserar huden. Tar bort alla spår av makeup och orenheter, resultatet blir en strålande ren hud som känns mjuk men aldrig stram eller torr.

  • Innehåller naturliga rengöringskomponenter från oliv och mango som gör att huden känns ren, mjuk och frisk
  • Lugnande biotransformerad Cica och en aktiv Prebiotika bidrar till att balansera och skydda hudens mikrobiom
  • Veganvänlig och 100% sulfatfri formulal gör att huden varken känns torr eller stram
Eftersom detta var en lyxigare variant av hudvårdsrutin idag så körde jag rengöringen med min Foreo Luna 3 som jag faktiskt vann ner epå Daisy Beauty Expo (som jag ska skriva ett inlägg om snart, lovar). Asså när dom sa mitt namn som första vinnare så tänkte jag att det var ett skämt. Gissa om nöjd tjej, asså fatta vad grym produkt! Är sååååå sugen på en Foreo UFO, älskar att den är värmande samt att man kan använda olika serum till den MEN dom är ganska dyra sååå just nu blir det då ingen.
 
Info om produkten: Upptäck LUNA 3 – den skonsammaste ansiktsborsten i hela skönhetsvärlden.

Med 30% mjukare silikonborste och T-Sonic-teknologi tar LUNA 3 effektivt bort orenheter, olja och talgöverskott på bara en minut. Tillsammans med en uppstramande ansiktsmassage blir din hy smidigare och får ett mer ungdomligt utseende.

LUNA 3 använder sig av T-Sonic-pulseringar för att ge dig en djupare rengöring än den du får av att endast använda händerna vilket ger dig en effektiv daglig rengöringsrutin. När all smuts och olja försvinner får din hy även bättre förmåga att absorbera upp dina efterföljande hudvårdsprodukter.

I det uppstramande massageläget kan du välja bland flera rutiner som med hjälp av försiktiga pulseringar reducerar ålderstecken.

LUNA 3 erbjuder tre olika val av borste, skräddarsydda för varje hudtyp som banar vägen för ett fräschare och mer ungdomligt utseende på bara minuter.

När rengöringen var klar och jag torkat mitt ansikte torrt så applicerar jag en till ny favorit från ELEMIS. Ni ser ju att jag redan använt halva av den här godingen, och det är det.. En riktig goding! Eftersom det kom snöö igår sååå är det otroligt mycket återfuktande produkter i dagens rutin.
 

ELEMIS Superfood Cica Calm Hydration Juice: En lätt uppfriskande och lugnande gel för en fuktfattig hud. Har en kylande effekt som snabbt absorberas och kan appliceras under din dagkräm eller användas som dagkräm på en fetare hudtyp. Innehåller prebiotika och biotransformerad Cica, resultatet blir en lugnad, sval och fräsch hud.

  • 75% ekologisk Aloe Vera Juice och ekologiskt Gurkextrakt ger huden fukt och en kylande effekt
  • Antioxidantrik biotransformerad Cica har en lugnande effekt och bidrar med näring till huden
  • En lätt geltextur lägger sig jämt under makeup och ger en pigg hud med strålande lyster
  • Aktiv prebiotika hjälper till att balansera och skydda hudens mikrobiom
  • Veganvänlig formula som passar alla hudtyper, även den känsliga
Sen gick jag in med en sheet mask från Skintology Stockholm. Mycket återfuktning idag som sagt och min hud slukade allt i ett nafs. Var länge sen jag körde sheet mask så jag måste försöka få in det i rutin igen. OM inte varje veckan men iaf varannan vecka. Det är då bättre än inget alls..
 
Skintology Stockholm - Thirst Quench Hydrating Mask är en djupt återfuktande mask och bidrar till att bibehålla hudens fuktbalans.

Masken är vitaliserande, ger lyster och får huden att kännas mjukare.

Hannibal Lecter 2.0
 
 redan här efter alla dessa godingar men det är inte slut än... på långa vägar ha ha. Och eftersom jag redan
 
Jag tänkte använda ett hyaluronic serum idag och man ska helst vara lite lätt fuktig i huden när man applicerar ett serum med hyaluronic så jag använder mig av Indy Beauty´s Antioxidant Hydrating Mist. Det här mistet har också blivit en stor favorit, brukar köra med den några gånger per och den får min hud att må så bra samt så doftar den underbart. Har den alltid med mig när jag lämnar hemmet.
 
Info om produkten: Återfuktande och svalkande ansiktsmist som fräschar upp huden under dagen. Innehåller kraftfulla antioxidanter från doftviska som skyddar mot oxidativ stress och fria radikaler, bland annat orsakat av blue light från dator och mobiltelefon. Hyaluronsyra binder fukt till huden medan vitamin C piggar upp och ger lyster. Kan användas för att fixera smink.
 
Nu kommer vi till en magisk produkt som nyss har släppts från ACASIA. Superhärlig produkt som bara smälter in i huden, jag klappar in den försiktigt. Har nog för det mesta använt den kvällstid men den funkar att ha både morgon och kväll.
 
Info - ACASIA Skincare Hyaluronic Super Serum

Ett högteknologiskt ansiktsserum som ger huden ordentligt med fukt och lyster. Det ger också huden en jämnare hudstruktur och hudton samt en uppstramande effekt med förbättrad spänst. Ett riktigt superserum!

 Hyaluronic Super Serum passar alla hudtyper och innehåller bland annat hyaluronsyra i tre olika format – mikro, makro och tvärbunden som ger en fuktmättad hud på både djupet och ytan. Andra fina ingredienser är niacinamid (Vitamin-B3), vitamin C och E.

På ögonen har jag kört med Verso Super Eye Serum ett tag nu och jag gillar den. Fyndade den till nått bra pris inne  hos Skincity för ett tag sen. Har kollat på den ett tag och när dom hade kampanj slog jag till. Har jag lite produkt kvar på fingrarna så brukar jag köra det vid argrynkan som är mellan ögonbrynen samt högst upp på näsan.
 
Info om produkten: Super Eye Serum är en fuktgivande, åtstramande och utslätande ögoncreme med Retinol 8, ett stabiliserat A-vitaminkomplex som är åtta gånger mer effektiv än standard retinol. Detta uppiggande serum är lätt i konsistensen men rik nog att mjukgöra och skydda den känsliga huden runt ögat. Formulerad med specifika aminosyror boostar den hudens kollagenproduktion och minskar tecken på åldrande. Ger ögonen ett yngre utseende och påsar, mörka ringar och fina linjer blir mindre framträdande. Reducerar mörka pigmenteringar genom att hämma melaninproduktionen. 

  • Uppstramande och uppiggande ögonserum med kraftfullt retinol 8. 
  • Reducerar fina linjer och mörka ringar.
  • Aminosyror stimulerar kollagenproduktionen för en spänstigare hud.
Sista produkten (puuh va) som jag applicerar i ansiktet är från Priori och den har jag också använt ett tag nu. Vill verkligen inte släppa den ur mina klor. Gillar den som sjutton. Förpackning, konsistensen på produkten och hur skön den är på huden. Använder den både morgon och kväll och klappar gärna in den i huden..försiktigt så klart.
 
Info om produkten: DNA Intense Recovery Crème är en rik ansiktscreme med en unik creme/balm-fomula som omedelbart reparerar och lugnar alla hudtyper. Den förser huden med ett brett skydd mot skadliga miljöfaktorer som kan stressa huden med sin potenta mix av DNA-reparerande enzymer, fjärilsbuskextrakt samt vitamin C & E. Den multifunktionella 24h-cremen håller huden återfuktad och lugn under hela dagen och natten.

  • Rik 24h-creme för alla hudtyper.
  • Reparerar och skyddar huden från miljörelaterad stress.
  • Rik på DNA-reparerande enzymer och antioxidanter.
När jag haft på alla produkter så kör jag gärna med min Rosequarts Roller som hjälper till att få in produkterna bättre i huden sen är den sååååå sjukt fantastiskt att massera käken med. Min roller kommer från Chia holistic Beauty Massage och ni hittar den → här. Är såååå sugen på en heart gua sha, den ser magisk ut. Någon som har en sån? Vad tycker ni om den i så fall?
 
Info  - Rosequarts Rollern med guldfärgat handtag; extra bra lämpad för känslig och reaktiv hud samt för att lugna huden, ge en lymfstimulerande massage och för att öka effekten av dina hudvårdsprodukter.

Används med lätta drag i en riktning; dra inifrån och ut och jobba nerifrån och upp. Avsluta med drag från mitten av pannan, ner längs sidorna av ansiktet och halsen och avsluta vid nyckelbenet.

 

Så där jag, vilken jäkla lyxig start denna Måndag va? Ibland måste man ta lite extra hand om sig och jag har varit dålig på att kanske lyxa till det så här mycket en dag men nu så är jag igång och mera tips kommer. Igår kväll körde jag lyx för mina fötter, gissa om det var nice och behövligt.Imorgon blir det nog att färga fransar och bryn..
 
Hoppas ni fick upp ögonen på någon ny favorit för jag kan verkligen rekommendera alla dessa produkter jag skrivit om idag. Det är mina favoriter, visst sheet masken är första gången jag testade idag men alla andra använder jag dagligen. Antingen på morgonen eller kvällen eller så både morgon och kväll vissa dagar om jag inte kör syror etc. Men sen kan ju även produkter som jag använder passa min hud men inte din. Alla är vi olika och det är väl hur toppen som helst! Nu måste jag duscha av kroppen och göra mig klar för jobb. Ha en fortsatt fin Måndag, stor kram.
Foreo - acasia - elemis - hudvård - indybeauty - priori - rosequartsroller - skintology - verso