Soffhäng & filmtips

Det är ganska mycket soffhäng för mig just nu då jag är sjuk såååå, filmtips vore väl på sin plats kan jag tycka :).
blogg.se - bloggse - filmtips - sjuk
1

Sponsrad video: ICA

 
Visste du att flest bränder startar i köket – men att bara var fjärde hushåll har placerat en brandsläckare där? Trots att matlagning är en del av vardagen. Och att köket ofta är hemmets samlingsplats. En brandsläckare kan bidra till ett säkrare och tryggare hem.

Men många vet inte hur man släcker en mindre brand i hemmet. Eller hur man använder en brandsläckare. Det vill ICA Försäkring ändra på. För hur släcker man egentligen en köksbrand? Hur agerar man när kvarglömda ljus på bordet tar eld? Missa inte filmen om hur du på bästa sätt hanterar en brandsläckare. En film där du får enkla tips på hur du skapar ett tryggare kök.
 
När jag jobbade på ICA Maxi så hade vi brandutbildning och det är något som alla nyanställda fick göra och vi lärde oss även hur man hanterar en brandsläckare. Man fick testa att släcka en eld på en provdocka med både filt och brandsläckare. Sen gick man alltid en runda i butiken för att se vart alla brandsläckare satt samt brandslangar och genomgång på olika utgångar. Det har vi verkligen haft stor nytta av när det gått brandlarm i butiken, man vet exakt vad man ska göra och vart man ska hänvisa alla kunder. Jag hoppas verkligen alla butiker gör likadant för deras personal så dom vet hur dom ska agera om faran dyker upp..
 
Jag har inte en brandsläckare hemma men det är faktiskt något som jag funderat på att köpa hem, helst jag som lagar så mycket mat som jag gör hela tiden och sen har vi väldigt ofta ljus tända. Har för mig att jag sett små och smidiga brandsläckare och att det finns med lite roligare motiv på för den som inte vill ha en vanlig standard. Har du en brandsläckare hemma och har ni i familjen diskuterat vad ni ska göra om en brand uppstår i hemmet? Om ni har en möttesplats etc? Vi har faktiskt pratat om detta och har satt en möteplats.. Jag tycker sånt är viktigt att ta upp i en familj, man räknar nog inte med att en brand ska uppstå MEN om det gör det så är det nog en liten trygghet i bakhuvudet att veta om att ni har en möteplats och att man inte ska springa runt som en yr höna på en parkering. 
 
Lika som man gör brandutbildning i butik så borde man göra en liknande med sin familj i hemmet, eller hur?
 
 
Sponsrat inlägg i samarbete med ICA.
Ica - blogg - bloggse - brandihemmet - brandsläckare - sponsratinlägg - säkerhet

Guldfisk i munnen!?

Morgonstund har guldfisk i mun, eller hur är det man säger^^. Dags för mig att studsa in i duschen och fräscha till mig innan Micke kommer. Ska hänga med honom några timmar på dagen innan syrrorna dyker upp på eftermiddagen och till kvällen ska vi 3 gå och få en skön pedikyr tillsammans så jag lär nog raka benen så slipper dom stackars tjejerna som ska massera benen sticka sönder sina fingrar, är nog ungefär lika vass på benen som min lilla kaktus på bilden;). Kommer bli en toppenhelg, hoppas ni får lika fin helg. Kram !
blogg - dalarna - falun - foto - kaktus - weekend
1