Inventering = Mattelektion


Saknar min prutt redan fast jag lämnade honom hos farmor vid 19-tiden. Han är så mammig av sig så det är lite drygt, jag får inte lämna honom någonstans för det enda han säger är; Mamma jag vill ha dig! Sen får jag inte gå oavsett om det är på dagis eller hemma hos någon. Var lika innan jag gick på semestern så kan inte bero på att vi varit hemma mycket på slutet. Vet inte vad jag ska göra, det skär i mitt hjärta när jag måste gå till slut och han gråter!! Kan lova att jag gått därifrån med gråten i halsen för många gånger...

Jag lär ju ställa min klocka på typ 03:50 eller nått, inventering suger rövhål!! Inte gör saken bättre att jag måste jobba ända till 18:00 heller!?

Det kommer att bli en låååång dag imorgon!

God natt ♥

Bort med alla fläckar

img_2796 (MMS)

Detta var i den stora kartongen som jag fick ifrån Buzzador igår. Nu ska det tvättas tydligen ;)

3

Busenkelt brödbak


Detta bröd har jag bakat flera gånger då jag älskar det och sen är det nog det enklaste brödet man kan göra någonsin;). Man bara blandar ihop alla ingredienser och ställer kastar in dom i ugnen. Fast smeten ska stå i kylen under natten då du blandat filen och vetekrossen så inget bröd man kan göra när man blir sugen. Då får man snällt vänta tills dagen efter..

Igår gjorde jag 2 st limpor igen och det doftar så ljuvligt när man bakar av dom i ugnen. En kopp te och en sån här limpsmörgås med smör och ost på, MUMS!

2 limpor

1 liter filmjölk
3 dl rågkross ( jag använde vetekross då jag hade det hemma, går lika bra)
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
2,5 dl mörk sirap
4 tsk salt
1 msk brödkryddor, malda (kan uteslutas)

1. Blanda filmjölk och rågkross och låt det stå i kylen till nästa dag.

2. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och blanda alla ingredienser med filmjölk och rågkross. Degen ska vara ganska lös.

3. Fördela degen i två smorda brödformar och baka i 150 grader i 1 1/2–2 timmar.