Att leva med fibro..

Morgonstund har guld i mun, nog älskar jag mornar allt..Tycker det är så mysigt att ända ljus och bara känna av lugnet en stund innan dagen brakar igång. Kevin han sover fortfarande, han får väl passa på medans det är lov. Igår var jag upp redan vid 08 och väckte honom så vi kunde äta frukost tillsammans men idag hänger jag här istället för att försöka få igång bloggen lite bättre. Snön yr emellanåt utanför fönstret och jag känner hur tröttheten kryper över mig igen så jag är bra sugen att gå upp igen efter frukost och dra täcket över huvudet. Jag vaknar så tidigt, runt 05-06 varje morgon så efter jag varit vaken en stund så blir jag så himla trött. Är du morgon eller kvällsmänniska?
 
Jag har börjat med lite nya vitaminer jag tänkte tipsa om, jag har andra också men jag tar en paus från dom ett tag. Min fibro har gjort sig påmind ganska mycket på slutet och jag tror det beror på stress från så många olika håll som te.x flytten &  och nu har jag då startat med dessa från Helhetshälsa.Äter du några kosttillskott?
 
MSM hade jag aldrig hört talas om innan men efter att jag läst på om det så verkar det vara rena rama mirakelpillrena. MSM tillför kroppen organiskt svavel och är bra för alltifrån ledvärk till hudproblem, sköra naglar och håravfall. Och mycket mer än så. C-vitamin förbättrar upptaget och effekten av MSM. Om du googlar på MSM så kommer det upp hur mycket info som helst och jag hoppas detta ska hjälpa mig lite, kör 2 piller om dagen.
 
Jag äter även Q10 som är en kraftfull antioxidant som behövs för att du ska orka – både fysiskt och psykiskt. Det skyddar mot en rad sjukdomar och minskar både dödligheten i hjärtsjukdom och förbättrar läget för hjärtsviktspatienter. Dessutom hjälper det huden att hålla sig ung längre. Bland annat - här är fler tillfällen då Q10 hjälper:
 
Stärker hjärtat - Ökar både fysisk och psykisk energi - Hjälper vid fibromyalgi - Lindrar migrän - Håller huden ung - Hjälper hjärtsviktspatienter - När vi åldras - För den som tränar hårt - Hjälper den som äter statiner - Stärker immunförsvaret och minskar risken för flera sjukdomar - Sänker blodtrycket
 
• Sist så äter jag även Nybalans - Särskilt lämplig efter längre perioder av stress. Med vitamin B6 som bidrar till att reglera hormonaktiviteten. Två andra välkända ingredienser är Havtorn med Omega 7 samt Wild Yam. Med vitamin B6 som bidrar till att reglera hormonaktiviteten. Innehåller även Biotin som bidrar till att bibehålla normala slemhinnor och Jod från Kelpalg som bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormoner.
 
Jag har alltid haft kaffebryggare hemma eller nån sån maskin som te.x tassimo och aldrig riktigt varit riktigt nöjd med kaffet. Björn han kör med presso och jäklar vilken skillnad det är måste jag säga, så jäkla gott kaffe så nu är det bara pressokaffe som gäller. Det enda jag stör mig på är att man måste göra ren den där jäkla kannan hela tiden och känns som att jag inte gör annat än diskar den ha ha. Hur tillreder du ditt kaffe? Jag menar det finns ju en uppsjö med olika alternativ hur man kan göra kaffe..
 
På slutet har jag tyckt att det är så himla kallt på golvet i här i köket hos Björn (eller ja nu hos oss) så jag luffsar mest runt i dom här skitstora och utslitna raggsockorna som jag tror är Björn´s. Igår elda jag typ hela förmiddagen, hade strumpor ch raggsockor på mig sen på kvällen hade jag på ytterligare ett par tofflor på fötterna ha ha. Snacka om fryslort deluxe. Men om jag blir kall om fötterna så blir hela jag kall och kyla är inte en fibro människas bästa vän. Jag är jämt så himla kall och Björn är raka motsatsen, jämt varm så det är så himla skönt när jag kan värma mig mot honom ♥.'
 
Vart massa juice över igår när jag och Kevin gjorde juice som jag kunde fylla en flaska med och ställa i kylen så extra vitaminer i kroppen idag. Tänkte att jag skulle bli bättre på att använda alla mina finglas, jag menar man kan ju använda dom till så mycket mer än bara dryck med alkohol i, eller hur? Och hur snyggt är det inte med champagne glas med juice i till frukost då? Känns lite lyxigt enligt mig...
 
Inte mycket till frukost idag kanske, rostad macka och kiwi.
 
Dagens radiokanal ↑ och på tal om radio så lär jag matspana lite dom närmsta dagarna för på Torsdag är det sändning igen. Har ni missat det så pratar jag mat i Radio P4 Dalarna varannan Torsdag efter 10:00 nyheterna, dock har det varit ett litet uppehåll med tanke på OS men på Torsdag är jag med igen så missa inte det. Går ju även att lyssna på datorn eller så finns det app till telefonen att ladda ner. Men nu så hör jag att lilla herren vaknar och jag tror vi ska åka skridskor idag, håll tummarna att jag inte bryter några ben ;). Dock så sprutar snön ner utanför så det får nog lugna ner sig lite med snö först. Kram på er..
 
MSM - Q10 - fibro - fibromyalgi - frukost - helhetshälsa - kosttillskott - nybalans