En påskafton fylld med massa skratt och god mat

Igår så jobbade jag ju som jag sa i det tidigare inlägget och var hemma runt 18:30. Jag och Lina hade pratat lite löst om Påsk och hon hade haft middag för sin familj på Torsdagen och visste att det skule bli massa mat över så hon erbjöd sig att komma över och fixa med mat eftersom jag jobbade hela dagen.
 
Lina dök upp runt 19:30 och jag hade hunnit fräscha till mig med lite smink och bytt om. Vi starade med att skåla med prosecco innan hon gick igång som sjutton med att lägga upp mat och fixa. Asså jag hade frågat innan vad jag skulle fixa men fick typ bara att koka potatis som min enda uppgift!!? Asså för mig som alltid fixar mat annars så var det så skönt eftersom jag jobbade hal dagen osv. Jag kände mig så jäkla bortskämd den här kvällen så ni anar inte och ni kommer förstå varför desto längre ner i inlägget ni kommer och JA, det är mycket bilder idag.
 
Lina hade med sig en hel jäkla fet kylpåse med mat, det bara vällde mat ur den där kassen sen började hon fråga efter uppläggningsfat etc så hon kunde skrida till verket. Själv kände jag lite: ÖH vad ska jag göra? Stå här bara? Hur gör man det? Slutade med att jag kastade in en potatisgratäng i ugnen iaf som jag köpt hem till Kevin då han inte äter så mycket sill etc. Sen sippade jag på bubbel och tände massor med ljus. Finlir att få mysa runt så!
 
Asså den där vaarmrökta fisken hon lägger upp här... OMG SÅ GOD! Och det var hennes karl Jerry som fiskat upp den sen har dom rökt den själv. Vet inte hur många gånger jag kommenterade om den under middagen. Så jäkla god så ni anar inte.. Storknar av! Gud vad jag saknar att fiska men det ska det bli ändring på i sommar :).
 
Jag dukade bordet medans Lina trollade till allt det goda.. Myset var optimalt!
 
Ägghalvor är ett måste på Påsken eller hur!?
 
En av dom absoluta godaste sakerna på bordet var kavringen med gubbröran. ASSÅ NEJ jag orkar inte vad gott. Och jag åt typ upp hela fatet själv he he. OOPS! Har även ätit idag för hon lämnde det som var kvar. Lucky me ♥. Måste ha detta recept.
 
Gräddädel - alltid en favorit!
 
Pale Ale ♥
 
Det som inte kom med på bild var nog massa bröd, potatisgratängen, Jansson,  kokt potatis & prinskorvar. Så fattar ni nu vad mat hon hade med sig? Jag vet inte hur många ggr under kvällen jag sa hur mycket jag uppskattade det här.. Kan inte tacka Lina nog mycket. Och hade inte hon gjort detta hade det nog inte blivit så mycket Påskmat för oss här hemma och eftersom jag aldrig firade Jul nu i Julas eller åt någon Julmat alls så kan jag lova att jag njöt lite extra...
 
Kvällen avslutades med falsk cheesecake och rött vin. Och jäkla vad jag skrattade igår, det var länge sen jag skrattade så mycket som igår. Asså våran humor är så lika, underbart.. OCh våra middagar börjar bli en återkommande punkt varje månad. Sånt gillas. Vi har hunnit med ett par nu och det ska bli så många fler. Det är så kul med en likasinnad när det kommer till mat.
 
Och Jesus Amalia vad sent det vart igår eller snarare inatt. Så här sent har jag inte varit uppe på bra länge. Vet ni när jag tog den här bilden, 02:59!!! Då hade Lina åkt för en kort stund sen. Asså jag fattar verkligen inte vart tiden tog vägen? Var så sjukt trevligt igår och kände mig så otroligt uppvaktad eller hur jag ska säga. Var så skönt att jag fick vara den som fick maten serverad och inte tvärtom som det brukar vara. Tusen, tusen tack Lina för en helt underbar kväll med så himla god mat ♥. Det gör vi om snart igen..
dalarna - påskafton - påskmat
1
Anonym

Sådana dära kvällar är helt underbara! Ha en fortsatt trevlig påskhelg kram / Annan_Johanna

Svar: Magiska!! Tusen tack, blir dock att sova nu för jag börjar jobba 06:30 imorgon. Så god natt, kram
SWEETKAY