Middag med vänner

För cirka 1 1/2 vecka sen så var jag och Björn hembjudna till Marie & Tommy på middag som ÄNTLIGEN blev av. Vi hade över dom hit i höstas och sen ville Marie bjuda tillbaka och vi har verkligen inte fått ihop det förräns nu, bättre sent än aldrig eller hur!? Marie var så gullig och kom över för att hämta upp oss innan middagen och då fångade jag den här vackra himlen på bild.
 
Ganska amazing eller hur!?
 
Vi tog med en flaska rose bubbel från P.Lex (tips på supergott bubbel) som gåva plus en kruka med basilika som jag sått från frö samt så hade jag gjort en saffransaioli och en pestoaioli som dom fick. När vi bjöd på middag så var det lite plock, pizza och kräftor och då hade jag gjort bl.a saffransaiolin och jag vet att Tommy gillade den som sjutton så därför visste jag direkt vad jag skulle ge dom för gåva. Jag tycker det är mysigt att ge bort ätbara gåvor, det betyder lixom lite mer med något man gjort själv än något man kan köpa i affären.
 
Så fint eller, hur. Glasen är Iittala, vi har likadana och jag har för många glas men jag älskar det och har börjat sukta efter ett par till för cocktail/champange. Asså dom är SÅ fina, jag bode inte men kan inte hålla tassarna borta från dom. Får ock ta och rensa bort gamla glas som inte just används så mycket här hemma för att skapa balans. Får lägga det till loppisen jag tänkt styra ihop här hemma till våren, det ska RENSAS! Vi har alla för mycket grejer som bara ligger och jag ville ha loppis förra året men det vart inget så nu är det bättre planering och struktur. Hur som helst.. åter till middagen..
 
Jag tog inte så mycket bilder under kvällen, känns lite oartigt. Jag hade inte ens tänkt ta med kameran men slet med mig den i sista sekunden på väg ut till bilen. Det börjades i alla fall med lite olika snittar/plock tillsammans med bubblet och nog fann jag några nya favoriter. Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så. Hur som helst, Marie hade gratinerat krustader med brie och hjortron och OMG vad gott. Så enkelt och gott, sen avar det så klart massa annat gott men den var höjdpunkten för mig.
 
Sen vart det Amarone och mums vilket gott röd vin. Jag och Björn försöker testa olika rödviner hela tiden (och hittar typ aldrig nått som är WOW, kräsna jävlar he he) och har testat Amarone någon enstaka gång men dom få gångerna så har vi sagt: -Vad är det som är så speciellt med det här då? Men det här var riktigt gott så det måste köpas hem. 
 
Middagen var en grekisk panna, om jag inte minns helt fel. Allt i ett, fläskfile, potatis, lök och paprika som gjorts i ugn, sen sallad, bröd etc. Vet att jag redan var mätt efter snittarna HAHA men jag blir ju mätt för ingenting så det är inget konstigt. Efter det så skulle vi ju smälla i oss efterrätt också, tänkte att jag sprängs snart men klart som sjutton att man ska ha paj med glass sen färska jordgubbar. Trodde seriöst jag skulle rulla ur huset på väg hem he he... Sen var jag så sjukt trött så jag kände mig otroligt oseriös, eeller så njöt jag så mycket och var så avslappnad så jag ville somna för det haha. Hur som helst, supermysig kväll och det var så skönt att komma hemifrån en stund. Tusen tack Marie & Tommy ♥.
P.lex - middagmedvänner - roseprosecco
1
Angelica Wåhlin

Tycker P.Lex har en del god dricka :)

Svar: Vi har bara testat det rosé bubblet samt hans "vanliga" prosecco och jag gillar hans rose bubbel mer. Såg igår på mailen att Vinguiden hade en Exklusive Lansering av ett rött vin (samt så var det singnerat) just nu. Var ett första begränsat parti av P.Lex Langhe Nebbiolo 2016.. Man är ju lite sugen att testa :P
SWEETKAY