En underbar frukost som inte är tidskrävande

God morgon, herregud det är redan Torsdag och dagarna bara springer iväg. Jag startade dagen med en riktigt underbar frukost som jag tänkte tipsa er om, den är inte tidskrävande alls det gäller bara att tänka lite annorlunda och inte gå på den där mackan eller cornflakes som ni är vana att slänga i er innan ni drar iväg.
 
Ugnsrostade tomater: Börja med att starta ugnen, jag vet inte om du har en ugn med varmluft men om du har det så kör cirka på cirka 175 grader och har du en vanlig ugn så tar du 200 grader. Tomater ska egentligen gå på längre temp och längre än vad vi ska köra idag men detta funkar som en snabbis tomat. Lägg några cocktailtomater i en ugnsfast form, ringla över lite olja och balsamvinäger. Krydda med flingsalt, nymalen svartpeppar och färska örter om du har. Jag körde med rosmarin... Ställ in formen i ugnen och låt stå 5-10 minuter.
 
Avokado: Dela en avokado på mitten och krydda med eko örtsalt och semsamfrön.
 
Äggröra: Medans tomaterna gottar sig i ugnen så gör du en äggröra. Jag kör på 2 ägg bara för min mage vill inte ha för många ägg då får jag superont i magen. Så knäck dina ägg i en skål och vispa cirka 1/2 - 1 min. Tillsätt en skvätt vispgrädde, nymalen svartpeppar, flingsalt och timjan. Sen brukar jag köra ner lite riven ost om jag har en ost med lite smak hemma då vi ofta köper hem te.x gruyere etc. Vispa ihop allt och starta din stekpanna, för att få en god äggröra så ska man inte köra på för hög värme utan på på medel ungefär. Du kan köra först på högre bara en kort stund för att få upp värmen i pannan men vrid ner ganska snabbt så det inte blir för varmt.
 
Lägg en klick smör som får smälta i din varma panna och häll sedan ner äggröran.. Den bästa redskapet du kan använda är absolut en slickepott. Rör försiktigt hela tiden fram och tillbaka i pannan för att inte något ska brännas vid (om du råkar har lite för hög värme) men sen så gör du även att äggen blir klara ganska snabbt. Detta tar inte alls lång tid och göra &  tänk på att äggen fortsätter att gå lite när du väl häller av äggröran på tallriken så häll hellre av den lite tidigare än när den är superfast. Då blir det inte så gott..
 
 
Servering: När du lagt upp din äggröra på tallriken så tillsätter du dina underbara tomater och sen ringlar du över den magiska såsen som har bildats i din form. Ringla över precis allt på tallriken... Sätt dig och njut!
 
Kaffe, vatten och vitaminer.. Tänk på att kaffe drar ur vätska ur kroppen så ta gärna ett glas vatten till frukost också.
 
Med den här frukosten i magen så kan du känna dig nöjd med dig själv och du är redo för en dag full av energi. Vill du kan du även äta en näve nötter om du inte blir ritkigt mätt.. Te.x cashew eller mandlar.
 
Jag körde dock på lite frukt idag istället för nötter, man behöver lite extra vitaminer i kroppen nu under alla dessa förkylningstider...
 
Dags för mig att göra mig klar för ett träningspass, har dock träningsvärk från träningen i förrgår men det är bra att hålla kroppen igång. Man blir ju så jäkla stel direkt och får typ värre träningsvärk om man inte tränar vidare. Imorgon har jag Yoga inbokat 07:00 med min favorit instruktör. När jag såg att det var just den här personen som hade passet så bokade jag direkt.. Fast det var 07:00. En bättre start på en Fredag:). Ha en superfin Torsdag nu.. (OMG nu ser jag att det snöar också så bäst att komma iväg i tid)
foodie - frukost - frukosttips - tips
1
Johanna Kvarnström

Ser supergott ut! Men faten! Magiska!! Riktigt riktigt vackra!!😍✨