CAIA Cosmetics en kopia av Kylie Cosmetics/KKW Beauty?

Bianca Ingrosso gick ut i oktober med att hon skulle släppa produkter inom skönhetsvärlden och jag tänkte inte mer på det men igår släpptes det en video på hennes Youtube där hon visar och pratar om den första produkten som är en ögonskuggspalett, hon skriver även om det i sin blogg samt så finns en bild på CAIA´s instagram och helt spontant, det första som absolut ploppade upp i mitt huvud var Kylie Jenner samt Kim Kardashian West Produkter. Det kändes verkligen som en kopia rakt av och desto mer jag tänkte på det och kollade upp och jämförde produkterna så känns det ännu mer som att min tanke var helt rätt..
 
Jag vill även förtydliga att detta inlägg INTE har något att göra med Bianca som person, jag känner inte henne så jag kan inte uttala mig om henne utan detta inlägg handlar om en produkt som i mina ögon är en kopia. Alla har rätt till sina åsikter och jag för gärna en disskusion angående detta i kommentarsfältet nedan men utan personliga påhopp.
 
Jag var in på Bianca´s Youtube och scrollade igenom kommentarsfältet under just den video som handlade om den här produkten och det var många andra som även tyckte som mig, dom skrev absolut ingenting om henne som person utan mer att dom tyckte det var en kopia.. Men då vart dessa personer påhoppade totalt, dom skulle hålla käften osv. Så bara för man har en annan åsikt så ska man hålla käften? Man måste kunna lära sig att alla människor har olika åsikter och har rätt till det likaså är det helt okej att ha olika åsikter, man behöver inte vara otrevlig och bli påhoppad för det. Så.. Nu ska jag förklara lite mer varför jag tycker att detta är en kopia!
 
När vi kollar på Kim Kardashian West´s produkter så är färgerna otroligt lika Caia´s,den som inte ser det måste vara blind. Paletterna är också otroligt lika i både färg och utförande. När du går in på KKW hemsida  och Kylie Cosmetics så kan du se att fonten på deras hemsida är ungefär exakt lika som inne på Caia´s hemsida..
 
Caia´s första Palett heter "Bibbiz Signature Eye Palette" och döper alla sina färger efter städer i världen. Precis som både Kim och Kylie har med i nästan alla sina paletter.
 
Dom här 2 paletterna släppte Kylie år 2016 och jag tycker att likheten är slående förutom att Caia´s palett innehåller 12 st färger medans Kylie´s innehåller 9 st.  Likaså är Kylie´s i en annan färg på själva förpackning och hennes ögon finns med men annars är det exakt lika i utseende. Både innehåller även en stor spegel inuti.
 
The Burgundy Paletten släppte Kylie den 20 november 2016 och är hennes favorit av alla paletter. Caia släpper sin första palett den 20 november, precis samma dag med en månads mellanrum 2 år efter.
 
I Kylie´s palett "The Burgundy Palett" finns det en färg som heter New York.. Det finns det även i Caia´s och likheten är slående.
 
Jag kan även tycka att namnen är otroligt lika → Kylie Cosmetics vs Caia Cosmetics.
 
Bianca berättade även i sin Youtube video att deras produkter bara ska säljas på deras hemsida och ingen annastans... Precis som Kylie har haft det hela tiden men nu ska även hennes produkter få flytta in hos Ulta.com.
 
Kylie´s "gamla" paletter har fått ett litet lyft i år och det har lagts till några fler skuggor så dessa är nu med 12 stycken färger men många färger är från hennes ursprungliga paletter. I The Burgundy extended palette finns en färg som hetter Tokyo, som det även gör i Caia´s.
 
För mig så känner jag att det är för mycket likheter som är slående och det är därför jag tycker att det känns som en kopia från Kylie och Kim. Dock så är Bianca´s palett dyrare är deras.. Jag säger ingenstans att jag inte tycker färgerna är fina, det är inte det de handlar om alls men originellt är det inte. Den 20 november när Caia´s ögonskuggspalett släpps så ska det även släppas 3 produkter till som i skrivande stund fortfarande är hemliga. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag inte ser en enda likhet i dom produkterna...
 
Vad tycker du själv? Kopia eller ej?
CAIAcosmetics - KKWBeauty - Kyliecosmetics
2
Anonym

Det är precis så, allt är en kopia! Sjukt att det får lov att vara så

Svar: Håller med... men jag själv skulle väl vilja släppa något som är originellt inte en kopia..
SWEETKAY

Anonym

Det är precis så, allt är en kopia! Sjukt att det får lov att vara så