Odla citrusträd från frö & vacker hortensia

Toodels! Ute på Björn´s gård så har vi satt en vacker hortensia och igår var jag ut & knipsade av några grenar som jag satte i en vas inne. Sååå fin eller hur!?? Älskar dessa färgklickar inomhus som utomhus.
 
Sen tänkte jag tipsa er om en sak, nästa gång ni får kärnor från en citron. Stoppa ned en i jorden, vips så har du en ny växt. Det sjuka är att jag läste på om att odla egna citrusträd efter att jag hade tagit ur kärnorna från en citron och lagt på papper i en fönster för att dom skulle torka. Så läser jag efteråt att man ABSOLUT INTE ska låta kärnorna torka, stod till och med på ett ställe att man skulle ha kärnan i munnen medans man gjorde i ordning krukan med jord för kärnan fick absolut INTE torka ut. SHIT, tänkte jag rent spontant, mina som är så torra så det nästan dammar om dom, kommer ju aldrig funka.... MEN jag är inte den som ger mig så jag satte en kärna i 2 olika krukor och det tog inte lång tid alls förräns det började växa så NEJ dom behöver inte alls vara blöta och dom här plantorna växer så det knakar. Jag kan nästan se hur dom blir större genom att jag tittar på dom, helt sjukt.
 
Det kom i båda krukorna också... Enkelt sätt att få en ny växt hemma med andra ord! Dagens tips ♥. Nu lär jag göra mig i ordning, vi ska åka till Borlänge och käka då Julia fyller år imorgon. BTW, resan är bokad också. Återkommer om det. PUSS så länge.
Spara
Spara
Spara
citrus - hortensia - kärna - odla - pyssel