Mat

Busenkelt brödbak


Detta bröd har jag bakat flera gånger då jag älskar det och sen är det nog det enklaste brödet man kan göra någonsin;). Man bara blandar ihop alla ingredienser och ställer kastar in dom i ugnen. Fast smeten ska stå i kylen under natten då du blandat filen och vetekrossen så inget bröd man kan göra när man blir sugen. Då får man snällt vänta tills dagen efter..

Igår gjorde jag 2 st limpor igen och det doftar så ljuvligt när man bakar av dom i ugnen. En kopp te och en sån här limpsmörgås med smör och ost på, MUMS!

2 limpor

1 liter filmjölk
3 dl rågkross ( jag använde vetekross då jag hade det hemma, går lika bra)
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
2,5 dl mörk sirap
4 tsk salt
1 msk brödkryddor, malda (kan uteslutas)

1. Blanda filmjölk och rågkross och låt det stå i kylen till nästa dag.

2. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och blanda alla ingredienser med filmjölk och rågkross. Degen ska vara ganska lös.

3. Fördela degen i två smorda brödformar och baka i 150 grader i 1 1/2–2 timmar.