L O V E - Att skapa en tavla ur känslor

Ibland så målar jag lite tavlor, inget speciellt. Det är ganska avslappnat och skönt att kladda med färg en stund och man vet aldrig hur det slutar, eller inte jag i alla fall. Bara det man känner för och jag påbörjade den här tavlan för ett tag sen men den var inte riktigt klar så den har mest setat på väggen och nästan gråtit lite varje gång jag tittat på den. Igår morse så satte jag på en spellista med lugn piano musik, direktlänk och fick felling att göra klart tavlan. Jag skulle flytta om kontorsbordet och började ta ner alla tavlor och då kom känslan, så det slutade med att ställde mig i köket och målade klart tavlan. Jag borde egentligen köpa ett staffli och samla alla saker i ett rum..
 
Det spelar ingen roll om någon annan gillar tavlan eller inte för det är huvudsaken jag älskar den, vad den står för i mitt hjärta och vilka känslor jag fick utlopp för när jag skapade den. När jag började måla den första gången, så stod den för: I en värld full av kaos så finns alltid kärlek. Man kan tolka det hur man vill men oftast i olika situationer så i grunden så finns kärlek.. Fast det budskapet kanske inte alla gånger kommer fram.
 
När jag fortsatte att måla den igår, så fick den en helt annan betydelse. Att omfamna alla sina olika lager vi människor har, precis som en vecker ros med alla deras lager av blad. Vi har inte bara en sida utan att man ska lära sig att omfamna och älska alla sina sidor. Självkärlek på alla plan. Så, det är en påminnelse för mig själv tror jag.. Att varje gång jag ser tavlan så våga ta för dig av allt du är nyfiken över. Vi har säkert, eller i alla fall jag har, oftast en bild hur jag tror andra ser mig och har levt lite efter det men.. Jag är så mycket mer och har så många fler sidor som jag vill visa och lära känna.
 
Jag har nog känt mig ganska hämmad många gånger genom livet, rädd för att ha en åsikt som jag inte trodde betydde något, att alla andras åsikter var mer värda än min egna, dumt jag vet det nu!  Rädd för att inte göra saker som jag vill testa, på grund av att jag var rädd för vad andra ska tycka & tänka. Det är ganska mycket rädsla som stoppat mig. Pga att jag varit rädd att ha en annan åsikt än alla andra, att jag ska göra som alla andra, tycka som alla andra.
 
Det är en av mina styrkor som växt fram under detta år också bland så många andra saker. Det är ju det som gör oss så unika, varje individs åsikt, känslor, viljor, drömmar osv. Det är just det, som är våran superpower! Jag älskar att jag lyssnar på mina egna känslor nu, känner efter, låter mig känna efter, att vara nyfiken. Det är så spännande men samtidigt många gånger jobbigt. Men det är nyttigt.. och du blir din egna bästis. Jag upptäcker så många nya sidor hela tiden. Jag har levt halva livet genom att vara hämmad och nu har jag halva kvar så jag tar med den första halva av livet som lärdomar och lever mer efter mig själv nu. Gissa om jag är hungrig att växa, testa, leva!
 
Så mitt budskap till dig är, våga & ha ett öppet sinne... Våga lär känna dig själv, testa nya saker, lär dig att säga nej, uteslut folk som tar din energi snarare än ger dig energi, det är inte ditt problem om någon inte gillar dig. Det är deras problem. Lär dig skillnaden. Gå den där kursen som du skjutit framför dig i flera år. Var omtänksam mot din omgivning, det kommer tillbaka till dig, jag lovar. Lyssna på din kropp, den har så mycket saker att säga dig, bara du lyssnar. Försök att ha ett positivt tänkande, det smittar av sig. Och om det inte riktigt går som du vill ibland, tänkt att det inte var meningen. Något bättre kommer istället eller så var det inte rätt tid för just den saken precis då. Det finns såååå mycket man kan göra för sig själv med ett helt annat tankesätt..
 
Så min tavla, betyder så mycket mer för mig... Än vad blotta ögat ser. Det ligger ett djup bakom, som är viktigt och ärligt för mig.. Och som kommer ur, kärlek - LOVE!
djuparetankar - egenkärlek - målatavla