Gårdagens bravader

Igår morse var jag och Björn över till Falun på mage-tarm på Falu lasarett då jag skulle göra gastro & koloskopi. Jag har gjort koloskopi 2 ggr innan så det var gnska lungt. det jobbiga är snarare att få i sig all medicin man ska dricka dagen innan för att rensa tarmen men den här gången fick jag en bättre medicin med lite citrussmak så det gick mycket bättre att dricka den MEN  man är då... Tror med medicin och annan dryck så var det 6-7 liter som intogs under onsdagen i bara vätska. Va då känna sig som en ballong.
 
Hur som helst så var jag lite nervös över gastroskopin men inte crazy nervös, hade det varit för några år sen hade jag varit så nervös så hade haft hjärtklappningar och ångest i flera dagar innan men jag är på en sån bra plats i mitt mående just nu så varför hetsa upp sig över saker man inte vet. Visst det var inte en rolig undersökning men jag fick massa lugnande och smärtlindring så jag minns knappt undersökningen och när dom gav mig lugnande så låg jag bara och garvade. Alla tyckte det var superkul inne i undersökningsrummet inkl Björn..
 
Allt gick super och min tarm var superfin, jag hade ju en kronisk tarminflammation (i tjocktarmen)  förut men den vart bättre när jag fick fibromyalgi och har inte tagit medicin på flera år. Läkaren visste inte hur jag kunde läkt, det ianns ingen logiskt förklaring för det men han sa att vissa gör det och eftersom jag varit utan medicin i så många år så var det ingen mening med att börja med den heller men jag ska fortsätta lämna prover 2 ggr om året för att ha koll på mina värden.
 
Det var inte därför jag sökte för koll utan det var för jag haft sånt problem med att jag kan få så ont vid magmunnen till och från & har haft det i fler år så jag trodde på magkatarr eller nått men undersökningen visad absolut ingenting. Skönt så klart men nu står ju fortfarande frågan kvar av vad är det för fel. Får som ett tryck precis vid magmunnen och ibland är det riktigt jobbigt, helt som jag har BH eller sport BH på mig. Även när jag kör bil kan jag känna av det som sjutton. Weird.
 
 
Jag tror så här angående min tarm som blivit bättre, att eftersom jag börjadt bli mer medveten om vad jag stoppat i mig, vad min kkropp reagerar på så har det blivit bättre.. Te.x gluten! Som jag absolut inte är allergisk mot men som jag är känslig för. Balansen är nyckeln till ett bättre mående i allt vad det innebär.
 
gastroskopi - koloskopi