När hösten knackar på dörren & tvättplikten sviktar

Imorse när jag slog upp ögonen så såg det mystiskt ut utanför balkondörren, detta är alltså min syn direkt från sängen. Dimman låg inne i skogen och hösten visade sina vackra färger. Det var som en saga att titta ut, helt magiskt. Och sånna ögonblick går bara inte att missa med kameran så det var bara att gnugga gruset ur ögonen och knata ner för att hämta den.
 

Har setat och arbetet lite under morgonen, mailat, beställt lite kläder för ett samarbete genom instagram och tvättat. Sen tände jag en brasa nyss, tycker det är så himla mysigt och ska nog fortsätta med att placera ut olika prints i ramar runt i kåken. Om jag inte knölar ner mig själv i sängen och bara glor på serier för en gångs skull. Jag priorierar bort mig själv alldeles för mycket för att försöka fixa saker här hemma hela tiden. Kanske dags att skita i allt jag med och bara låta hemmet förfalla totally. Men det ligger inte i min natur, tyvärr.
 
Är så skönt att vara ledig idag, känner verkligen att det var behövligt och är otroligt seg/trött så blir nog bara en riktig mysdag fast vi egentligen har städdag. Jag har dock städat mycket själv på slutet eftersom jag försöker röja bort sommarkläder, putsa fönster etc dock så ska det bytas lite sängkläder idag och tvättas, som tydligen bara jag gör i detta hushåll. Tvättar och vika tvätt, verkar bara vara min uppgift bah. Fast det kan stå en tvättställning med torr tvätt på så går alla bara förbi, varför ska man behöva säga till att det finns tvätt att vikas? Och tvättkorgarna är för det mesta fulla men det måste väl gå nått sorts larm för att man ska komma på att tvätta och inte låta en person sköta det, sen får man höra att inte finns rena kläder. OOPS jag sköter tydligen inte min tvättplikt men det går ju faktiskt att tvätta själv. Är inte direkt brain sience och kan man inte, fråga om hjälp istället för att förvänta sig att en person ska fixa allt... jämt
 
Hur är det hemma hos dig? Vem sköter tvätten, eller disken eller vad som helst? Ligger det mest på ditt ansvar eller är du den som bara tar den andra personen för givet att hon/han ska göra det? Om man hjälps åt så kanske det inte behöver ta så mycket energi från 1 person och den personen kanske också hinner njuta lite emellanåt av att ta det lungt. Sen går det otroligt mycket energi om man ska gå runt och vara irriterad för man inte får hjälp, det ska tjatas, det ska gnällas , det ska bråkas, man ska komma ihåg allas agendor, det är läxor, få upp barn på morgonen, detta eviga tjatatde om "vad ska vi äta till middag" så ska man trolla fram något ur skallen som en kanin ur en hatt, en gård att sköta, det ska påminnas om saker 1 gång, 2 gånger, 3 gånger, det är då väldigt konstigt att 1 person kan komma ihåg så mycket åt olika personer men 1 person kommer inte ens ihåg 1 sak man ska göra själv.. Sen ska man hinna jobba också, både på mitt extrajobb och mitt egna företag och allt som där hör till som samarbeten med företag, momsredovisning, skatter ska betalas osv. Är man ens mänsklig eller är man en robot? Ja, så fyller jag 40 om cirka 1 månad och jag vet fan inte alls vad jag ska göra, fika, öppet hus, VAD? Så blir jag stressad över det också, tiden går liksom och något sorts beslut måste tas.
 
Borde få något sorts hederspris för allt man ska göra, tänk om man fick betalt för att vara hemma och ta hand om allt, för det är fan mer än ett heltidsjobb. Mina axlar värker, jag har ont i skallen, min rygg är stel som en planka, det svider i magmunnen till & från, andningen är helt fucked och jag känner mig helt slut. Tänk om allt bara kunde flyta på, alla är på gott humör OCH man får hjälp, shit mycket piggare jag skulle vara och gladare jag skulle bli. Cirkeln slutar sig liksom.... säger sig självt. Nej nu har jag gnällt klart, gud vilken gnällkärring jag blev men skönt var det. Känner att min hjärna håller på att expandera av allt man ska få plats med inne i huvudet. Behöver checka ut en stund från allt, behöver åka på vilohem/spa weekend tror jag.. Bara för jag är ledig från mitt extrajobb så sitter jag knappast och pillar naveln hela dagen, hur ska jag ha tid med det?
atthjälpasåt - attvaramamma - familj - gnällkärring - tvättproblemAB
2
Fanny

Ser så mysigt ut

Svar: Mys är bäst <3
SWEETKAY

Rebecca Adnell

Älskar tonen i dina bilder!

Svar: Tack .)
SWEETKAY