The Ordinary - Hylamide - Benton

(Detta inlägg innehåller reklamlänkar)
 
Just nu har jag ett samarbete med Lyko på instagram där jag har fått chansen att plocka ut några produkter från deras hemsida för att testa och jag har varit otroligt sugen på att beställa från märket The Ordinary så detta samarbete passade mig perfekt nu. Jag har läst massor med recensioner om produkterna från The Ordinary, kollat Youtube, läst om produkterna etc och nog var det svårt att bara plocka ut 1-2 produkter allt. Jag gick nog lite väl mycket bananaz men jag testade även på två andra märken Benton och Hylamide.
 
Jag länkar till alla produkter som jag beställt nedan och skriver lite kortfattat om dom så kan ni gå in och läsa mer om dom på Lyko´s hemsida, en av produkterna kan ni även se när jag provar på min instastory (sweetkay78) under highlights "Skincare". Riktigt bra produkt!
 
 
Mycket högkoncentrerat återfuktande serum med 5 olika hyaluronföreningar med varierande molekylvikter.
 
Aloe BHA Skin Toner är en av de populäraste toners inom K-beauty för att den effektivt men skonsamt motverkar och lindrar olika typer av hudproblem – acne, rodnad, yttorrhet, obalanserad hy, tilltäppta porer mm. Istället för vatten består denna toner består av hela 80% aloevera-juice och 10% snigelsekret som tillsammans verkar återfuktande, lugnande och läkande. Passar alla hudtyper, inklusive känslig hud.
 
Denna antioxidantrika olja utvinns från kärnorna av Marulaträdets frukter, och omnämns ibland som en ”lyxolja”. Den består mest av oljesyra och linolsyra men innehåller också procyanidin, katekiner och flavonoider. Marulaolja innehåller antioxidanter som återfuktar huden och hjälper till att återställa hudens naturliga lyster. Denna formula är oraffinerad och innehåller endast kallpressad jungfrulig afrikansk Marulaolja .
 
Denna formula innehåller 100% kallpressad och ekologisk nyponfröolja. Nyponfröolja är rik på linolsyra, linolensyra och provitamin A, som alla bryts vid utvinning med värme. Processen att utvinna kallpressad olja är komplex, men gör att man kan bevara oljans egenskaper som att minska tecken på hudens åldrande och många andra hudtillstånd.
 
Denna formula kombinerar två former av nästa generations retinoid-aktiva ämnen:

a) En 2% -ig koncentration av Granactive Retinoid som är ett komplex av löslig Hydroxypinacolone Retinoate (HPR). HPR är en avancerad form av retinoid, som i själva verket är en ester av retinsyra som ger en bättre effekt mot tecken på åldrande än retinol, retinylpalmitat och nästan alla andra former av retinoid;

b) En stabil form av ren retinol i ett skyddande kapselsystem som stöder både leveransen och effekten av Granactive retinoid.

Formerna av retinoid som används i produkten, är framtagna för att minska irritation som vanligen kan uppstå i samband med användning av retinoider (inklusive retinol) samtidigt som de ger bättre synliga resultat mot ålderstecken.
 
 
Detta serum kombinerar ett omfattande utbud av väldokumenterade teknologier för att behandla flera tecken på hudåldrande samtidigt.

Teknologierna är:

- Matrixyl 3000 peptidkomplex (med palmitoyltetrapeptid-7)
- Matrixyl Synthe'6-peptidkomplexet (med palmitoyltripeptid-38)
- Syn-Ake peptidkomplexet (med dipeptiddiaminobutyroylbensylamiddiacetat)
- Relistase-peptidkomplex (med acetylarginyltryptofyldifenylglycin,
- Argirelox-peptidkomplex (med acetylhexapeptid-8, pentapeptid-18)
- Probiotiskt komplex (med laktokockerlaktislysat), i en bas av 11 hudvänliga aminosyror och flera hyaluronsyrakomplex. Ingredienserna i de olika teknologierna utgör tillsammans 25,1 vikt% av den totala formuleringen.
 
Vitamin C är en effektiv antioxidant som ger en ljusare hudton och reducerar ålderstecken. I ren form är Vitamin C instabilt i vatten. Magnesiumaskorbylfosfat (MAP) är ett vattenlösligt derivat av Vitamin C som är mer stabilt i vatten men mindre potent än Vitamin C i ren form. MAP är kompatibelt med vatten men högre koncentration kan inte produceras som ett lättflytande serum utan behöver emulgeras till en creme. Denna formula är därför en lätt creme som innehåller 10% ren MAP (mycket hög koncentration). Förutom de allmänna fördelarna av ren Vitamin C uppvisar MAP särskilt bra egenskaper för en jämn och ljus hudton.
 
Azelinsyra finns i flera sädesslag och produceras naturligt av jäst som normalt finns på huden. Den ljusar upp hudtonen samtidigt som den synligt förbättrar ojämnheter i huden och verkar uppklarnande på orenheter. Azelinsyra är en multi-funktionell ingrediens för alla hudtyper och fungerar även som en effektiv antioxidant. Formulan innehåller en mycket hög koncentration (10%) av ren Azelinsyra i en lätt creme-gel.
 
Med 30% alfahydroxisyror (Glykol-/Mjölk-/Vin-/Citron-), 2 % betahydroxisyra (Salicylsyra), Hyaluronsyra, copolymerer , Vitamin B5, svart morot och tasmansk peppar.

Alfahydroxisyror (AHA) exfolierar hudens yttersta lager för att ljusa upp och jämna ut hudytan. Betahydroxisyra (BHA) exfolierar också huden med ytterligare funktion att motverka tilltäpptheter. Denna kombinerade 32% AHA/BHA formula ger huden en djupare exfoliering och verkar därmed mot orenheter och för ökad lyster, Vid kontinuerlig användning förbättrar den ojämn hudstruktur och minskar utseendet på fina linjer.
 
 
Och det är den här sistnämna som jag har provat i min instastory och som du hittar i skincare kategorin under Highlights. Jag förstår verkligen varför den kallas The Blood Mask! Jag använder så klart inte alla produkter samtidigt utan man får hitta en balans med allt och visst jag kanske inte behöver alla men på det här sättet så märker jag nog också vilka som är mina favoriter och sm jag vill fortsätta ha i mitt liv. Har du själv provat någon av dessa produkter?
Benton - Hylamide - K-beauty - Theordinary - lyko - samarbete