Soldäck del 1 - The entrance

Hallå på er solstrålar, äntligen Fredag! Som några av er vet så har jag hållt på och donat uppe på soldäck som sjutton ett tag nu och det är väl dags att visa hur det ser ut där uppe. När jag träffade Björn så stod det endast ett fyrkantigt bord (som hamnade på soptippen senare) där uppe, stolarna som står vid vid bordet på bild samt 2 solstolar. INGET annat, inte en enda blomma eller dylikt. Vi kan ju alla gissa om jag ändrade på det ;). För att inte detta inlägg om soldäck ska bli så hemskt långt så har jag valt att dela upp inläggen. Jag vet inte om det blir 2 eller 3 delar än men alla bilder tog jag imorse så dom är iaf tagna. Sen tillkommer det säkert några saker upp dit under sommaren men som det ser ut nu kan jag i alla fall visa. Och så här (ovan) ser det alltså ut när man kommer gåendes på gräsmattan och ska inta soldäck.
 
På var sin sida om ingången har jag valt att dekorera upp med massa härliga blommor i olika färger och former.. Tycker det är kul att ha blommor i olika saker som gamla flaskor etc som vi har hemma. Det ska inte stå och samla damm utan använd dom. Det blir också fint för det blir olika höjder på blomsterarragemanget.
 
Ta blomman från rabarbern och kör ner i en flaska med vatten, vips så har du en fin blommas som passar fint ihop med syrénen som blommar så fint nu och doftar magiskt.
 
Bordet som vi har uppe på soldäck nu bad jag Björn snickra ihop förra sommaren. Det låg massa plankor inne i ena ladan och jag tycker att istället för att dom bara ska ligga där utan att användas samt så behövde vi ett nytt fint bord för många middagar där uppe så kunde man göra ett fint bord av dom gamla plankorna. Bordet vart klart då men det slipades inte ner så bra (host Björn) och sen vart det helt fel färg med laseringen så så var jag inte alls nöjd. Det tog jag tag i för några veckor sen, ny lasering vart inhandlad och jag slipade ner bordet till en len babyrumpa. Nu är jag så himla nöjd med bordt och har bett Björn att snickra ihop ett till som vi ska ha i köket. Dock ska vi inte ha träben på det bordet har jag tänkt utan stålben... Men bordet har inte påbörjats än så det inlägget kommer nog mycket senare, innan vintern hoppas jag i alla fall ha ha.
 
Benen är dock av nya brädor, gammalt möter nytt.
 
Bambut bakom stolarna hade jag med mig från min lägenhet, hade massor ute på min superstora uteplats och man kan väl lätt se skillnaden av mellan den solblekta och slitna halvan jämnfört med den som stått med skymd från solen. Det gör inget för mig, det bryter av lite och jag tycker det är skönt med lite bambu där uppe för det kan bli så himla varmt i solen och bambut för att man får lite skugga.
 
Lådan som servetterna står i hade Björn sedan tidigare men då stod det en rund glasform i har jag för mig som man kunde ha ljus i men jag har valt att plocka ur den och använda lådan som servetthållare istället. Tycker även att själva repet som hänger runt den binder ihop bordet och underläggen för tallrikarna fint.
 
Ljushållarna är från IKEA och jag tycker dom är bra för det är glascylinder inuti som gör att inte ljuset blåser ut lika snabbt om man har dom ute. Perfekt för att hålla lågan brinnande längre..
 
Jag brukar variera ganska mycket mellan olika underlägg för tallrikarna, allt beror på vilka tallrikar man ska ha för stunden och vad man känner för känsla vid just den dukningen. Just dessa tycker jag är otroligt fina för dom är i naturmaterial.
 
I ena hörnet lite snett bakom stol & bord, där jag brukar sitta, så har jag stält en blå pall som jag fyndat på Ikea  i vintras, köpte två olika höjder på dom för att kunna variera och leka med olika höjder. Ni kommer få sen den andra i någon av dom andra delarna från soldäck.. Under står det en gammal kruka som Björn hade och jag tycker den är så himla fin när färgen är så där nött och ovanpå har jag valt att sälla mitt citronträd som fick flytta ut igår. Där ser vi också att den krukan binder fint ihop med både servetthållare på bordet samt underläggen. Vi har även valt att sätta bambu på vänster sida av soldäck för det kan blåsa på ganska hårt från den öppna skogen som ligger till vänster så nu blir det lite mer lä och det blir inte lika öppet utan mer "privat".
 
Men nu så mina kära vänner så är kaffet uppdrucket och min goda, hembakade bulle i magen och tror att detta får räcka som del 1 i serien soldäck. Hoppas att ni gillar vad ni ser hittills, hurvudsaken är att vi gillar det och jag älskar det. Kommentera gärna vad du tycker, vore så kul att få höra lite input. Annars kan man även gilla eller dela inlägget ♥. Dags att byta om lite här och snart dra iväg på ett gympass. Ha en fortsatt fin Fredag, kramis!
dalarna - diy - inredning - interior - mitthem - pyssel - skönahem - soldäck - uterum