DIY Köksbord

Ni som läser min blogg vet att jag bad Björn att göra ett bord till vårat soldäck förra sommaren  som jag sedan slipade ner och laserade om i somras. Sen dess har jag velat gjort ett eget köksbord också och har sagt det till Björn flera gånger men det hände int eså mycket så Midsommar veckan tog jag saken i egna händer och gjorde ett bord av gamla brädor som finns i ena ladan. Brädorna kommer från huset från start och detta är ett gammalt posthus som är flera hundra år gammalt, står 1812 i ena ladan så nog är det gammalt allt så ni kan ju tänka er att dessa brädor också är ganska gamla. Det är väl det som är charmen att kunna ta gamla saker och återskapa "nya" saker av dom än att dom bara ska ligga i en lada och samla damm.
 
Det som är lite tricky är att man måste försöka få brädorna att ligga ganska relativt synkade med varandra så det var ett evigt pusslande innan jag väl var nöjd. Underredet av bordet tog jag från mitt gamla IKEA bord så ben behövde jag inte tänka på så mycket. Sen är det ganska mycket slipande med olika papper och sen lasering. Björn fick dock hjälpa mig att snicka ihop själva brädorna, nog för jag kan mycket men vissa saker tar jag gärna hjälp  med då jag kanske inte är en snickartjej. Missuppfatta mig inte här, jag slår gärna i spik osv jag är absolut inte den som är rädd för att hugga i och hjälpa till, snarare tvärtom. Det här handlade mer om att jag är osäker på hur jag ska snickra ihop det för att det ska bli så bra som möjligt och där får Björn steppa in och göra det han kan. Tur man kan komplettera varandra ♥
 
Tog ju sin tid att slipa ner bordet och jag använde väldigt mycket olika slip papper för att få så mjuk yta som möjligt. Men jag gör det hellre riktigt än nått halvdant..
 
Charmigt eller hur, att få sitta och äta vid ett bord som har historia bakom sig.
 
Nu minns jag inte om detta är en bild från min första vända med lasering, jag gjorde dock en lite lasering till på den efter ett tag men inte så kraftigt med färg för jag ville inte ha den för mörk.
 
Här har jag samlat några bilder från olika tillfällen där bordet kommit med på bild. Kan säga att jag är så sjukt nöjd med det här bordet och trivs såååå bra att få sitta och njuta här vid olika tillfällen. Du kan mer än vad du tror och jag är så stolt över detta. Kram på er..
 
diy - köksbord - livetpålandet - rustikt