Min Julafton

Hej på er och God fortsättning på det nya året. Hoppas att ni har haft fina helger nu och är laddade för ett nytt år. Jag tänkte bjuda på några läs många bilder från våran Julafton. I år så firade jag Björn och Julia hemma hos Björn´s föräldrar, Kevin skulle vara med från Början men det vart lite omplanering då hans farmor farfar skulle åka till Spanien dagen efter Julafton och vara där i 3 månader så han firade sin Julafton i Sala. Vi fick fira med honom några dagar efter istället och det var lika mysigt det ♥ sen fick vi nyår tillsammans istället. Hur som helst, förra året så var ju hemma hos mig i min lägenhet så jag tyckte att i år skulle vi fira med hans släkt och det var supermysigt. Vi var inte alls många, cirka 6-8 st och det tyckte jag var ganska skönt faktiskt. Jag hade erbjudit mig flera gånger om vi skulle ha med någon mat så vi kunde avlasta dom lite och min lott föll på desserten så jag hade gjort saffranspannacotta med granatäpple samt så bakade jag egna pepparkaksstick som jag skrev allas namn på i kristyr. Mycket god dessert, det receptet kommer upp inom kort på min matblogg Yummifood.se. Jag var så mätt efter denna kväll så jag fick lov att sova på soffan för jag var så svälld i magen HA HA!
 
Såna här fat tycker jag är så himla fina och charmiga, har sneglat på några själv när jag varit på loppisar.
 
När jag ser en pastejtårta så tar det mig direkt tillbaka till alla mina år i Delikatessen på ICA Maxi, kan lova att man har sålt sjuka mängder av sån här leverpastej under alla år där. Med all rätt, den är supergod.
 
En höjdpunkt på salamifatet var absolut en paprikasalami från Lidl, sjukt god! Tips på den alltså... Man köper den i i en hel salami, nu minns jag inte om det var rökt paprika eller vanlig men mycket god var den i alla fall.
 
Berit, Björn´s mamma hade gjort sån sjukt god äppel- & currysill. Jag brukar bara gilla vanligt inlagd löksill men den där sillen, MUMS! Kunde inte sluta äta den...
 
Det här är min nya last, asså den här marmeladen är så himla god. Jag satt liksom och åt den med ostskivor HA HA! Åååh måste köpa hem den, har idu inte testat den så måste du det. Kan tänka mig att den är magiskt god med en bit brie eller ädelost.
 
Ja min tallrik var ju rågad till MAX! he he
 
 Inte för att Björn´s var mindre fylld..
 
Hans hade kokat knäck och mums vad god den var. Första och enda knäcken jag åt under Jul faktiskt. Jag själv gav upp det där med att koka knäck för massa år sen, blir tokig när man ska hålla på och hälla i dessa supersmå formar. Tålamod för det, nej! Men då uppskattar jag knäcken desto mer när jag vet att någon annan lagt ner detta pillerjobb... Brukar du koka knäck?
 
Tomte och Julklappsutdelning hade vi mellan middag och fika. En sak som jag tyckte var rolig faktiskt och som dom hade som tradition var att dom gick runt i ring och öppnade paket så alla faktiskt fick se vad alla fick och av vem. Annars brukar det ju vara att alla öppnar typ samtidigt och har så mycket fokus på sina paket att man missar vad alla andra får. Fin tradition tycker jag... Alla får sin stund.
 
Sen var det dags för kaffe och min dessert och den var mycket uppskattad. Dock var jag själv så mätt att jag absolut inte fick i mig den..
 
Hur firade du din Jul?
dalarna - julafton