En bra start på dagen

HEJ du vackra människa! Åh jag försökte blogga igår men det gick då rakt inte, hur jag än försökte så fick jag bara felmeddelande hela tiden så till slut gav jag upp så jag hoppas att det går bättre nu. Just nu kör jag en kampanj med Bodystore på min instagram @ sweetkay78 där jag trollade ihop den här smarriga smoothie. Dricker du mycket smoothie eller vad tycker du om att äta till frukost? Jag brukar variera men kan säga att på slutet har det blivit otroligt mycket havregrynsgröt (både till frukost, lunch & middag, dock inte samma dag) men sen även smoothie. Den är så enkelt att kasta ihop och när man verkligen inte har tid eller ork att laga mat och för att göra det matigare så kan man tillsätta massa godsaker som te.x banan, mandelsmör eller proteinpulver.
 
Har du testat mandelsmör eller pumpasmör någon gång? Typ som jordnötssmör..Kul att variera sig lite kan jag själv tycka och du kan lika gärna byta ut tex pumpasmöret mot ditt vanliga smör. Jag som älskar nötter skulle lätt ha det på rostad macka med mosad avokad på, mums! Mandelsmör är fullproppad med bra fetter samt extra boost med protein.
 

Chiafrön är också så sjukt nyttigt, jag satt och läste upp alla fördelar med chiafrön för Kevin härom dagen och det som fäste med i hans huvud (för han återberättade det för en av hans kamrater) var att dom är energirika som ger extra kraft och ork vid tuffa fysiska ansträngningar. Enligt den bästsäljande boken ”Born to run – jakten på löpningens själ” är chiafröet en av anledningarna till att tarahumara­folket i Mexiko, kända som världens bästa löpare, orkar springa så långt. De dricker nämligen drycken ”chia fresca” (iskiate). Så han skulle tydligen dricka det så han kunde springa som sjutton på sin innebandy HAHA! Älskade unge...
 
Vad mer är chiafrön bra för då?
 
• Jo dom är grymt rika på omega-3 och dom innehåller mycket protein - fröna har en proteinhalt på 21 procent och innehåller 18 av de 20 aminosyrorna. Det är lika mycket protein som i nötkött, vilket gör chiafrön till en mycket bra källa till vegetabiliskt protein, som hjälper dig att bygga muskler.
 
• Chiafrön innehåller bland annat magnesium (som är bra för skelettet), zink (som är bra för huden och håret) och kalium (som är bra för njurarna).
 
• Dom är fiberrika - Nästan 90 procent av kolhydraterna i chiafröet utgörs av vattenlösliga fibrer, som jämnar ut blodsockret och förbättrar tarmfunktionen. Alla frön tas heller inte upp av kroppen utan passerar genom tarmen utan att påverka ditt kaloriintag. Låter verkligen som någon jag ska äta för när jag blir hungrig blir jag så jäkla hangry!!!! Finns det fler som är lika som mig där?
 
• Chiafröet innehåller mängder av antioxidanter, vilka skyddar kroppens celler mot att skadas av fria radikaler, som annars kan ge upphov till sjukdomar.
 
• Känner du dig alltid trött? Då kan du lida av järnbrist – och chiafröet är en utmärkt källa till järn.
 
 
Brukar du äta chiafrön? Annars kanske det är dags att tillsätta det i kosten, funkar att använda både i bröd om du bakar det eller göra chiapudding. Här har du bara positiva saker att vinna på när du tillför det i din kost. Skål på er och ha en strålande Torsdag!
 
chiafrön - mandelsmör - pumpasmör - tips