I mitt mammahjärta..

The beauty of simplicity
 
Idag väntar jag med spänning på att Kevin ska komma hem efter sin första dag i nya skolan. Jag cyklade ner med honom imorse och var med honom en stund på skolan innan dagen började. Vi träffade på hans nya lärare som även hon var ny på skolan så hon kände att det var hon och Kevin som skulle hålla ihop, riktigt trevlig lärare måste jag säga. Deras 3 första dagar så är planen att dom ska vara ute och dom slutar 13:00 alla dagar, idag var det först tal av rektorn som hälsade alla välkomna tillbaka till skolan sen skulle glassbilen komma förbi och bjuda alla barnen på glass. Sen var det något mer uteaktivitet jag inte minns... Imorgon tror jag dom skulle blanda massa olika klasser på skolan och ha olika stationer ute som en gemensam aktivitet på skolan, det tyckte jag lät kul och sen på Onsdag så skulle dom gå till ett ställe där älvarna möter varandra och spela brännboll. Snacka om bra första dagar på skolan och Kevin tyckte också det lät kul.
 
När jag cyklade ifrån skolan så hade jag tårar i ögonen, jag som är så sjukt blödig av mig, men jag har väntat på den här dagen så länge eftersom han varit så anti mot att byta skola och inte har några kompisar här än. Jag bara väntar på att han ska komma hem och säga att han fått en kompis, att det var kul i skolan som han varit så anti emot osv.  Den dagen kommer jag bryta ihop i glädjetårar för den här perioden har varit så otroligt jobbig.. Jag tittade bakåt när jag lämnade honom på skolan och alla skulle samlas i en ring där alla skulle hålla händer och den nya lärare räckte ut handen mot Kevin och tog sig an honom. Jag har varit så rädd hela tiden med att han ska känna sig utanför, jag har dåligt samvete för jag "tagit" han från sina kompisar i Falun och känner mig som en dålig mamma fast våran flytt hit till landet kommer att vara bra för honom i långa loppet men det är bara så svårt att få honom att inse det så därför får jag istället dåligt samvete och klankar ner på mig själv. Jag bara vill så himla mycket nu att allt ska gå vägen och att han äntligen kommer trivas här och se allt han vinner och inte bara väljer att se allt negativt. Han är otroligt negativ med mycket nu, väljer att se allt på ett negativt sätt. Själv försöker jag se olika saker på positivt sätt och det blir otroligt svårt och krävande att vara runt en person som vill se allt negativt. Det enda jag vill i livet just nu är att han ska trivas här och få en  (eller fler) kompis. Så idag när han kommer hem vill jag verkligen höra ALLT om hans första dag... Men jag tror även att han har lite svårt att erkänna för mig om han skulle trivas bara för han varit så anti och jag försökt peppa honom.. Vi får se hur det går, håll tummarna nu ♥.
 
bytaskola - flytt - förstadagen - mittälskadebarn
2
EVELINA

Förstår att det är jobbiga känslor och tankar som snurrar i huvudet just nu, och säkert motstridiga också, det kommer säkert att bli bra när Kevin kommer in i det hela och vänjer sig i den nya skolan! Bra om de första dagarna verkar så bra, så att det blir en positiv känsla ändå från början :)

Stor kram! <3

Svar: Ja han kom hem med ett stort léende på läpparna igår och sa att han hade haft en bra dag, jag vart ju bara så himla glad. Vi satte oss i soffan så fick han berätta om hela sin dag och jag var bara såååå glad. Inte ett negativt ord <3 Stor kram tillbaka
SWEETKAY

Anonym

Har Kevin prata någon om nya skolan, klasskompisar och skoldagen något ?

Svar: Ja han kom hem med ett léende på läpparna och sa att han hade haft en bra dag :) Gissa om jag vart glad... och grät så klart ha ha
SWEETKAY