Att umgås..

Jag, Björn och Kevin drog iväg till Falun för lite minigolf för cirka 1 vecka sedan. Agendan för dagen var att umgås samt så skulle Björn på Net on Net för att köpa 2 st Star Wars Drones som han tänkte kunde vara en rolig grej för han och Kevin att göra tillsammans.  Kevin har haft lite svårt med att acceptera den här flytten och jag förstår honom, alla hans kompisar är kvar i Falun och han säger själv att han vill gå kvar där ända till sexan ut men det går inte för att han ska få ett liv utanför skolan. Han kommer aldrig få några nya kompisar här i Djurås i så fall. Jag vet att det är en övergångsperiod och det är väldigt jobbigt i början men jag är rätt säker på att så fort han börjar skolan här nu om 2 veckor så kommer han hitta kompisar direkt. Han fick gå kvar i Falun och åka buss hela våren för jag inte ville dra honom ur skolan mitt i terminen men nu så får han också försöka att anpassa sig efter vårat nya liv här.
 
Tro mig, det har varit många duster sen vi flyttade hit och jag har fått hört så många gånger om att han inte vill bo här, det skär i mitt hjärta varje gång och jag har så dåligt samvete så ni anar inte. För Julia (Björn´s dotter) så är det lite lättare med allt för hon har ju sitt liv här sedan tidigare så för henne är det bara att dra iväg till en kompis mycket lättare, Kevin har ingen jämnårig som kompis här.. än! Därför har jag sagt till Björn att vi måste finnas där mer för Kevin bara för han inte ska känna sig utanför eller något sånt, vi får försöka umgås och göra mer saker med honom så han trivs bättre. Vi får även lov att försöka se över vissa saker när det är bråk, han är som en liten fågelunge som bara behöver massa kärlek och förståelse. Det tar tid men det kommer bli bättre, det gäller bara att hålla ut. Sen är det en annan sak som även ändrats, Kevin har ju alltid haft mig för sig själv, kunnat sova bredvid mig när han vill, ha myskvällar med mig själv, ni vet mamma / son tid. Nu får han inte mig för sig själv lika mycket (tror väl han i alla fall) men jag har sagt till honom att han kan boka in "dejt" med mig när han vill, säg bara till så ordnar jag något som bara vi gör. Men sen är det också så klart viktigt att han och Björn får egentid och umgås så han ser vad mycket mer vi har vunnit när vi är 4 än 2 st.
 
Så en minigolf tur (som jag för övrigt förlorade) var verkligen på sin plats. Dock var Kevin så himla sur till och från för det inte gick så bra på vissa banor men jag försökte förklara för honom att vem bryr sig hur det går, det är inte det som är syftet med det här utan att vi umgås och har roligt tillsammans. Jag bryr mig inte alls om att jag förlorar, so what, vem bryr sig om 100 år? Det är minnet av våran tid vi har tillsammans som jag vill minnas inte vem som vann eller förlorade och sen kan det inte alltid gå bra heller. Det är bara nyttigt..
 
Vi hann även med ett besök på McDonalds där Kevin beställde fel burgare (vego) så han var sur över det, kände verkligen att den här dagen var lyckad på alla sätt och vis ha ha. Sen var vi till nya COOP för att kolla hur det såg ut och köpa med lite godsaker från delin innan vi styrde kosan mot Djurås igen men medans vi var på COOP så gick så klart brandlarmet så vi fick utrymma lokalen och invänta på att få gå in igen. Vi hann knappt plocka upp våran kundkorg där inne innan larmet gick igen men då skyndade vi oss till självutcheckningen (vi stod typ bredvid) betalade och åkte hem. Men under tiden vi satt utanför COOP och väntade på att få gå in igen efter första larmet gick så började Kevin äntligen mjukna och visa hans mysiga sida, helst mot Björn och det är så jag är van att se honom. Kramsjuk och härlig.. Det enda som krävdes var lite tid att umgås tillsammans..Sånt är jätteviktigt för mig och som jag inte hade alltför mycket av när jag själv växte upp och det är nog därför det är så otroligt viktigt för mig, att ALLTID finnas där för Kevin och att han kan känna det.
 
Så nu när han kommer hem så ska jag försöka hitta på mer saker med honom, dock vet jag inte vad än. Jag är ledig Onsdag & Torsdag så har i alla fall tänkt att vi ska cykla på morgonen sen vet jag inte. Få se om han själv har några ideer, vill inte att han ska bli sittandes framför tv:n igen framför fortnite och nörda dagarna långa. Det är okej men viss sådan tid men inte från morgon till kväll. Men nu så är det dags för mig att gå ut på gården och vattna innan jag måste göra mig klar för jobb. kevin kommer med tåget vid 10:30 så liite hinner jag pussa på honom innan jag ska iväg. Ha en superfin Tisdag hörrni, stor kram.
familj - kvalitetstid - kärlek - umgås