Tips på mirakelpiller & produkter för fina naglar

Hej på er! Idag tänkte jag tipsa er om produkter jag använt på slutet och har fått såååå fina och långa naglar, är faktiskt riktigt imponerad och dom är ganska jämnlånga också. Jag var i valet och kvalet för ett tag sen om jag skulle gå och fixa naglarna men valde att köpa produkter till mina egna naglar istället  och försöka få dom fina än att "fejka". Jag såg dessa produkter inne på Apoteket för kanske 1 månad sedan och började direkt googla på dom innan jag bestämde mig för att köpa dom. Hittade massor med bra recensioner så valet var givet, 1 förpackning med dessa 2 produkter tror jag kostade runt 150:-. Inte så stor kostnad alltså om du jämför med att förlänga naglarna och detta är en investering i din naturliga nagel än en fejk.
 
Man ska först pensla med phase 1 och låta det torka, ibland har jag gjort 2 lager med phase 1 och sen kör du 1 lager med phase 2. Tar inte så lång tid för produkterna att torka helle. Det blir en slät och fin yta på nageln och jag kan lova att jag är besatt av detta kit från Mavala. Kan verkligen rekommendera dom här produkterna...
 
Men det är inte bara produkterna från Mavala som jag märkt skillnad på mina naglar (och andra kroppsdelar). Det är även detta tillskott som heter MSM, för cirka 2 månader sedan så fick jag dessa produkter från helhetshälsa, ja jag har fått dessa produkter MEN det jag säger nu är baserat på min egna erfarenhet av det och kommer fortsätta att köpa dessa för det har gjort så himla stor skillnad i min kropp. Jag hade aldrig hört talas om MSM (=MetylSufonylMetan) innan Helhetshälsan introducerade detta för mig. Detta var baserat på att jag dels haft utmattningssyndrom för några år sedan och fibromyalgi, jag fick även hem produkterna Q10 och Nybalans men mer om dom produkterna kommer längre ned i detta inlägg.
 
Metylsulfonylmetan förkortas MSM och är en svavelförening som finns i kroppen. Proteinet kollagen och keratin innehåller svavel, och är det som utgör grunden för all bindväv, brosk, skelett, hår och hud. MSM ses därför ibland som ett skönhetsmineral då det används i syfte att upprätthålla en sund hår- och hudkvalitet. Det vanligaste användningsområdet för MSM som tillskott är dock för att bibehålla rörligheten i lederna.
 

MSM har flera funktioner som även påverkar andra ämnen i kroppen.

Upptaget av flera B-vitaminer påverkas av hur mycket tillgängligt svavel som finns i kroppen. Bland annat vitamin B7, biotin, behöver svavel för ett maximalt upptag, något som är speciellt intressant för dig som använder biotin för håret.

Även vid framställningen av nya celler i kroppen och vid produktion av flera enzymer, aminosyror och signalsubstanser används MSM. Produktionen av dopamin, vår viktigaste signalsubstans i centrala nervsystemet, är beroende av MSM för att fungera. Dopamin är en del av vårt belöningssystem och får oss att känna oss glada och välmående.

 

Därför behöver du MSM…
 • minskar smärta och stelhet vid artros
 • förbättrar ledens funktion
 • är bra mot torr hud och självsprickor
 • motverkar eksem och psoriasis
 • är bra mot akne
 • förbättrar kvaliteten i hår och naglar
 • är bra vid håravfall
 • minskar träningsvärk
 • förbättrar återhämtningen
 
Hur arbetar MSM?
MSM hjälper kroppen med de livsviktiga svavelbyggstenar som behövs för att skapa den essentiella aminosyran metionin. Essentiell betyder att kroppen inte kan skapa den själv, utan den behöver komma från kosten. Ur metionin skapas i sin tur aminosyrorna taurin, cystin och cystein  vilka har olika roller i kroppens funktion. Metionin behövs för att kroppen ska kunna producera viktiga signalsubstanser typ dopamin, samt kroppens egna smärtlindrare, så kallade endorfiner. Cystein är en av kroppens starkaste antioxidanter och behövs för att bekämpa alla de fria radikaler som uppstår i kroppen. MSM används även i produktionen av hormoner och immunoglobuliner, de beståndsdelar som immunförsvaret bygger på. Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM. Även många av B-vitaminerna är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen. MSM har också både antiinflammatoriska och smärtdämpande egenskaper. MSM dämpar de nervsignaler som färdas via de så kallade ”c-fibrerna” i nervsystemet. Dessa nervbanor är de som bland annat förmedlar långvarig och molande värk.

Avgiftningssymtom
Skulle man börja känna sig dålig när man tar MSM, så kan det bero på den avgiftningseffekt som MSM har satt igång. Med svavlets hjälp gör sig kroppen av med de samlade gifterna. Det är då som man kan må lite konstigt. Skulle detta inträffa kan man minska doseringen till hälften och –  viktigt – dricka mycket vatten och hålla ut! Det kan ta någon vecka innan effekten avtar. Man får se det att kroppen har satt igång en avgiftningsprocess, en storstädning bland cellerna. Det är inget farligt. Människor som använt droger, mediciner, eller varit utsatta för miljögifter, kan drabbas hårdare. Det kommer sig av att kroppen gör sig av med de lagrade gifter snabbare än vad lever och njurar hinner med. Öka doseringen av MSM långsammare än vad du skulle ha gjort i vanliga fall. Ta det försiktigt i början. Ta ett 0,5 gram (ett halvt kryddmått) tills du börjar må bättre. Gå sen sakta upp i dosering. MSM finns i både pulver och tablettform.
 
Kommentar ang avgiftning: Jag var nog mer törstig i början när jag började med dessa piller, kunde vakna på nätterna och vara sjukt törstig och kanske lite bråkigare i magen med några fler toalettbesök men det går över snabbt.
 

Jag började med 2 st piller om dagen, just dessa från Helhetshälsan ligger på 520 mg per piller och rekommenderad dos är mellan 2-6 gram om dagen. Just nu tar jag 4 st varje morgon så jag ligger alltså på 2 gram om dagen. Kan säga att jag märker så sjukt stor skillnad på mina kropp, min hy är mycket finare och har sagt till Björn flera gånger att jag tycker jag ser yngre ut (!!!). Mina naglar växer så det knakar och jag tror att kombinationen med MAVALA lacken gör detta super. Jag tillför bra saker både inifrån kroppen och utanpå. Min mage brukar alltid vara lite bråkig om jag kanske druckit öl för det är vete i, har inte kännt något alls. Min mage kan även reagera på vissa druvor om jag dricker rödvin, har inte känt någonting.
 
Mitt humör är mer jämnt nu än normalt, jag har mer tålamod när det gäller tjaffs med te.x Kevin. MSM gör att man får jämnare blodsockernivå (brukar bli sjukt irriterad när jag är hungrig) och blodtryck, nog har jag märkt det allt. Förut hade jag sjuka PMS svängningar cirka 1 vecka innan mens, det är inte helt borta MEN stor skillnad kan jag lova. Jag har mer energi, mer av allt. Jag brukar alltid ha pollenallergi och brukar börja med min medicin i början av februari, äter ingen medicin alls nu. Känner INGENTING! Julia, Björn´s dotter hon äter både piller och tar nässpray varje dag för hon är redan svälld i ögonen, snorig etc. Kan hända att både Kevin och Björn känner av allergier också. Kan VERKLIGEN rekommendera er att börja med MSM. Jag har sagt åt Björn att börja med det också för hans mage kan vara lite bråkig ibland, men jag tror inte att han tror på det. Jag har sagt, testa en månad så får du se vilken skillnad.. Men det verkar inte hända något. Undra om man får ge det till barn? Måste undersöka detta...
 
Jag tycker att just dessa produkter från Helhetshälsa har funkat bra på mig och vill helst inte byta för att hålla på och laborera. Har läst att Helhetshälsan har dom renaste produkterna och vill helst hålla mig till dom men så skulle Björn skicka efter massa kosttillskott från en sida förra vecka och frågade om jag skulle ha något. Jag kollade lite på MSM piller men var ändå osäker så valde att inte ta det men en påse med proteinpulver. Då var han så snäll så han beställde en burk ändå åt mig, den hette nått med collagen som innehåller MSM så jag ska testa den sen men kan varmt rekommendera Helhetshälsan´s produkter. Deras burk MSM med 200 tabletter kostar runt 250:-. Googla runt om MSM så får du se hur mycket fördelar det finns med detta mirakelpiller..
 
När jag fick MSM fick jag även en burk Nybalans och Q-10, nu vet ju inte jag hur stor skillnad dom gör om jag slutar med dom. OM det är helheten med att jag äter all 3 kosttillskotten men jag tar barav 1 av varje av dessa och har haft ett uppehåll några dagar för några veckor sedan för jag fick så ont i magen varje dag och fick lov att köra uteslutningsmetoden för att få reda på vilket av mina kosttillskott som gjorde det. Var inget av dessa utan Super magnesium från Great Earth, den var inte alls bra för min mage och har läst massor med rrcensioner nu att fler har fått det och just det magnesiumet innehåller Gurkmeja som kan orsaka magbesvär så den produkten är inte att rekommendera. Här → (klick) kan du läsa mer vad gurkmeja kan orsaka.
 

Info om Helhetshälsas Nybalans - för upprätthållandet av kroppslig och mental balans. Med ingredienser som motverkar trötthet och utmattning samt bidrar till energiomsättningen.

 • Wild Yam (Dioscorea Villosa) är rötter tillhörande Jamssläktet. I Nybalans ingår dels torkade rötter, dels ett koncentrat.
 • Havtornsbär har ovanligt hög fetthalt jämfört med andra bär och innehåller ett flertal fettsyror samt så kallade fytosteroler. Nybalans innehåller pulvret av torkade, hela bär.
 • B-vitaminerna deltar vid energiomsättningen.
 • B5 Pantotensyra bidrar till syntes och omsättning av D-vitamin och steroidhormoner (könshormoner och kortisol).
 • B6 Pyridoxin bidrar till att reglera hormonaktiviteten
 • Biotin bidrar till nervsystemets normala funktion.
 • Folsyra motverkar trötthet och utmattning samt behövs för normala psykologiska funktioner.
 • Zink behövs för kognitiva funktioner.
 • Jod bidrar till normal sköldkörtelfunktion.
 • Krom bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer.
 
Info om Helhetshälsa Q10 - är ett kosttillskott med Q-10, ett ämne som förekommer naturligt i kroppen där det används för energiproduktionen och som antioxidant.
 
En kombination av dessa produkter verkar vara perfekt för mig i alla fall och måste tipsa om dom eftersom jag känt så himla stor skillnad på min kropp.
 
Okej naglarna behöver fixas lite men ville bara visa hur dom ser ut. Jag som alltid har haft svårt att få ut mina naglarna för dom dels går av hela tiden eller så pillar jag på dom men nu kan inte sluta titta på mina fina naglar. Kommer aldrig sluta med Mavala eller mina kosttillskott. Hoppas ni gillade dagens tips och att ni provar något av dessa produkter och känner lika mycket skillnad som jag gjort. Nu ska jag byta om och ta en promenad, ha en fin dag finisar. Kram ♥ (Ps, glöm inte att trycka på under inlägget om ni gillade dagens tips)
Helhetshälsan - MSM - Q10 - kosttillskott - mavala - nybalans - tips