Vidriga små älgflugor & härliga kantareller

Häromdagen var jag och Emelie ut med min farmor i skogen för att plocka svamp. Alltid lika kul att träffa Emelie och nu var det ett tag sen vi sågs så lite kvalitetstid tillsammans var verkligen på sin plats. Jag och Emelie brukar inte ha värsta turen med att hitta svamp så att åka ut med min farmor som är en van svamp & bärplockare kunde det väl knappast gå fel... förutom att jag och Emelie vart otroligt attackerade av äckliga (verkligen så vidriga) älgflugor. Vi två (jag & Emelie), tillsammans, i en skog... med älgflugor. Kan lova att det var skrik och härjningar av dess like. Vi är lika rädda för små kryp båda två och blir triggade av varandra så det var kaos med andra ord ha ha.
 
När jag kom hem så berättade jag för Kevin om dom vidriga små djuren, kliade mig i nacken och kände ett djur till min förskräckelse och sa till Kevin: - Kan du kolla om jag har en i håret!? Självklart hade jag en där och Kevin viftade hej vilt för att försöka få bort den ha ha. Emelie hade också haft en i skallen när hon kom hem. USCH! Jag har aldrig någonsin förut stött på älgflugor och farmor gick hel lungt i skogen och frågade vad vi härjade om för hon märkte då inga flugor haha. Jag är inte alls lika sugen att åka till skogs efter den här färden men jag fick nästan en full korg med svamp med mig hem i alla fall.
 
Kan lova att jag var in i duschen och skrubbade mig från topp till tå efter denna resa!
 
dalarna - kantareller - skogstur - älgflugor - älskadevän
1
ella

😂 ja dom är äckliga, haft på jackan efter skogstur.. Det är nu dom är som värst . Så jag undviker skogen ett tag till
Gött med svamp☺

Svar: Fy fan dom är så vidriga!!!! Har aldrig haft problem med dom förut men nu var dom verkligen överallt så jag tänker då IKKE dra ut i skogen isf kommer jag ha värsta overallen på med och en fet nätmask i ansiktet ha ha
SWEETKAY