Tips: Att ge & få komplimanger

Hej på er, hoppas det är riktigt bra med er idag!? Jag har förstått att ni gillar när jag tipsar om olika saker och idag tänkte jag tipsa er om en sak som är rolig att göra med sin familj. Jag gjorde detta tillsammans med Björn och barnen i somras och det var riktigt uppskattat. Det här med att ge & få komplimanger, man kan göra en rolig sak av det så kan det vara lättare i livet att både ge & ta emot en komplimang. Jag vet själv att jag har haft otroligt svårt att ta emot en komplimang, ni vet man ser så där lite skämsen ut och säger nästan nej åt den som säger komplimangen. Det är lika med att ge komplimanger, det är så viktigt att ge en komplimang oavsett om det gäller arbetskompisen, famljemedlemmen eller kanske grannen. Alla uppskattar väl att få en komplimang och får du det av en totalt främlig så värmer det nästan ännu mer.. Deta kommer även smitta av sig så nästa gång kanske du får en komplimang tillbaka av någon du gett en komplimang till tidigare.
 
Så, man skriver ned allas namn (på dom som ska vara med), sen lägger man dom i en skål och blandar om. Vi använde denna burk med lock på ovan, den fick symbolisera komplimanger. Sen drar man en lapp var, och personen du får ska du skriva en komplimang till. Vi valde att göra detta under ungefär 5-7 dagar i omgångar. Alltså om jag drog Kevin på en lapp, så skulle jag skriva 5 lappar med olika komplimanger på, vika ihop lappen och lägga ned den i burken. Detta gäller lika för alla. Efter frukosten varje dag så fick man dra en lapp och starta dagen med en fin komplimang. I början var det inte lika entusiastiskt som efter några dagar, då var det mer: Ska vi dra lappar eller när ska vi dra lappar!? och sen ett stort leénde på det.
 
Vi valde att använda papper med olika färger så man kan urskilja vílken lapp man ska dra, så ena veckan kanske jag bara drog gröna lappar där det var komplimanger från Björn medans näsa vecka så drog jag röda som var från Kevin. Sen när alla lappar är dragna så gör man om och drar nytt namn man får skriva komplimanger till.
 
Ett roligt sätt att få reda på vad andra tycker man är bra på eller vad man har för fina egenskaper som människa. Och att göra detta med barn tror jag stärker dom både som barn & för framtiden, både för att vara ödmjuka mot sina medmänniskor men även kunna ta emot en fin komplimang och verkligen ta till sig den och inte bara vifta bort den. Alla är bra på så många saker och har så fina egenskaper, jag tycker även att vi ska bli bättre att säga det till våra medmänniskor så mera komplimanger hädanefter;). Hoppas ni testar detta med eran egna familj eller så kanske man vill göra det med arbetskompisarna. Ni kan ge mig en komplimang genom att trycka på hjärtat nedan till exempel, det gör att jag vet att ni gillar detta inlägg eller så lämnar  du en kommentar (eller båda). ♥
Spara
Spara
Spara
egenskaper - familj - komplimanger - tips