Kärringen mot strömmen avslöjar sin hemlighet

Så tiden är äntligen kommen, tiden då jag ska berätta för er vad det är jag har hållt hemligt för er så länge. Jag har inte velat säga något under denna process bara för jag ville inte bli påverkad av olika orsaker bland annat så ville jag inte bli negativ påverkad utan jag ville ha mitt sikte klart på mitt mål utan negativta kommentarer. NU kanske jag inte ens skulle få negativa kommentarer, det vet jag inte men jag valde att göra detta i tysthet och det är inte alls många som har vetat om i min närhet vad mitt mål var. Inte ens min pappa visste, jag berättade för cirka 1-2 veckor sedan bara fast detta bestämdes i våras. Han var stolt kan jag säga ♥.
 
Jag har.. jisses vet inte ens hur jag ska säga. Känns som jag byggt upp värsta grejen som att jag ska berätta att jag ska bli nunna eller nått he he men för mig är det här värsta grejen. Okej jag säger det bara.... Jag har startat eget företag!
 
PUH! Där sa (okej skrev) jag det. Jag kan inte ens förstå att jag har lyckats hålla detta hemligt. Förut så ville jag skrika ut saker så fort jag fick reda på nått eller så, nu är jag totalt tvärtom. Nu vill jag nästan inte säga saker istället. Så...Mitt firande för 1-2 veckor sedan bestod av allt äntligen var klart och imorgon så ska jag på banken för att öppna mitt företagskonto sen måste det skickas fakturor som väntas på att bli skickade.
 
Om någon sa till mig för 3 år sedan när jag "gick in i väggen" att jag skulle starta mitt egna företag inom några år så hade jag aldrig trott på dom. Att jag sedan fick fibromyalgi och min värld vändes upp & ner igen efter utmattningen så känns inte oddsen som dom bästa och en kommentar som jag faktiskt fick av en närstående efter jag berättat att jag hade fibromyalgi var: - Jaha då kommer inte du kunna jobba nå mer i livet då..
 
Den kommentaren gjorde otroligt ont inombords. Det var knappast en kommentar jag ville höra precis när jag hade fått reda på att jag hade en sjukdom som jag inte visste så mycket om . Jag ville hellre ha uppmuntrande och peppande ord etc. Därför har jag valt att göra hela min resa ensam eller ja, nästan ensam. Så klart har Björn och min son vetat att jag skulle starta eget företag när det väl bestämdes. Sen berättade jag för mina systrar någon gång i somras, annars är det ingen som vetat föräns nu när jag börjat prata lite smått om det.
 
Efter jag fick reda på att jag hade fibromyalgi så hade jag ingen aning om att jag skulle bestämma cirka 1 år senare att jag skulle starta eget företag och nu cirka 1/2 år efter det att jag faktiskt har startat det, sjukt vad livet kan ta vändningar. Men vet ni att jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv, min kropp etc under dessa år och har fått så mycket hjälp så tiden kunde inte vara mer lämplig. Nu mer än någonsin känner jag verkligen att det är någon mening med allt här i livet. Alla människor som jag har träffat under dessa år, som hjälpt mig med att hitta mig själv, att lyssna på min kropp, att lära mig hantera situationer, att tillåta sig själv ha egentid och hur viktigt det är, att faktiskt vara sig själv och inte vad alla andra förväntar sig av en hela tiden. Alla i teamet på Multimodala teamet i Falun lärde mig så mycket och jag ska berätta mer om min resa där i ett annat inlägg annars blir detta inlägg superlångt. Även Arbetsförmedlingen har varit så himla bra under min resa samt Arbestlivsresurs där jag gick och träffade en personlig konsult under 6 månader och det var verkligen då som allt stod så tydligt. Varför ska jag jobba åt någon annan när jag kan jobba för mig själv med det jag redan gör idag? Nyföretagarcenter här i Falun är också guld värt, hade aldrig kunnat fixa så mycket saker utan deras hjälp.
 
Under åren som jag funderade på om jag skulle starta eget, ja asså jag har så klart haft mina funderingar till och från i flera år men har inte liksom inte slagit "till" och inte haft dom rätta verktygen för att komma vidare. Sen så var det så mycket fokus på att jag skulle må bra först och främst, var sak har sin tid. Det man brukar höra är: - Du har haft en utmattning och funderar på att starta eget företag? Det är det sista du ska göra! med skrattande röst.
 
När jag gick hos Jonas, min konsult som jag träffade i 6 månader, så berättade jag om dessa ord, så klart hade jag även fått dom sagda till mig. Han sa så här till mig: - Det är väl då mer än någonsin du ska öppna eget.. Ja, nått liknade sa han i alla fall. Detta beror dels på att jag inte kastar mig in i saker hej vilt, jag är eftertänksam, jag vet vad jag klarar av och vad som ger energi & vad som tar energi. Det är jag som väljer vad jag vill lägga min energi på.
 
Jag är inte en person som ger upp har jag märkt nu mer än någonsin, jag vill verkligen gå mot strömmen för alla dessa förutfattade meningar om att man inte kan jobba mer med en fibromyalgi och man ska inte starta eget efter en utmattningsyndrom. Jag vill motbevisa varenda en som tror alla dessa saker. Allt handlar om sin vilja och att låta saker ha sin gång...
 
Under alla dessa år som jag har bloggat här (10 år) så har jag lärt mig så sjukt mycket, jag har byggt upp relationer till olika företag och haft otroligt mycket samarbeten. Jag har lärt mig själv (dvs egna studier) i html-kodning, photoshop & Lightroom. Jag har köpt en systemkamera och lärt mig själv hur man fotograferar genom ena studier på nätet, det går att lära sig det mesta på nätet nu för tiden. Allt handlar om din egna vilja! Jag har en grundläggande restaurangutbildning i ryggen och jag fattar att mat & skönhet ligger mig otroligt varmt om hjärtat så varför inte göra ett företag av det?
 
Så från och med nu så finns mitt företag LK Food & Beauty där jag inriktar mig på fotografering- & matstyling för företag, PR-firmor och restauranger. Dvs restauranger behöver kanske nya bilder till sina menyer, sociala kanaler etc. PR-firmor behöver inspirerande bilder genom reklam och likaså företagen. Det är inte många som har hela kitet som att man både kan laga mat, styla mat och fotografera maten, helst inte här i Dalarna. Likaså gäller med skönhetsvärlden som jag älskar, många företag behöver hjälp med att uppdatera hemsidor etc med nya bilder. MEN det är inte bara detta som jag gör utan jag är även en influencer och bloggare (och snart Youtuber igen) som även där har en inkomstkälla idag. Det finns så många strängar på denna bruttas lyra så ni skulle bara veta ha ha. Det kommer att komma upp en hemsida också inom kort där man kan se tidigare samarbeten, portfolio osv men jag har valt att ta en sak i taget och i Måndags så vart det äntligen klart med min FA-skattesedel och imorgon är det banken för att fixa bankgiro så en sak i taget.
 
Utvecklingen genom företaget är också att kunna köra catering eller att man kan hyra mig som privat kock samt till event. Likaså hade det varit otroligt spännande att kunna hjälpa andra med utmattning och fibro på något sätt, som med kanske föreläsningar osv. Jag är väl ett utmärkt exempel på att det går att ta sig vidare i livet trots alla dessa motgångar? Med alla dessa yrken jag har i 1 företag så borde jag få betalt för 10 ha ha. Jag är öppen för så många saker, bara det känns rätt:). Som ni nog har förstått nu så sitter jag knappast och pillar mig i naveln hela dagarna, då hade jag aldrig haft en utmattning heller. Gäller bara att hitta bättre balans i livet, sin egna balans.
 
Slutligen så vill jag säga till alla er som kämpar på där ute med utmattning och/eller fibromyalgi, kämpa på. Kom igen! Det blir bättre, en dag i taget bara. Skynda långsamt.... Stor kram.
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
Spara
dalarna - egenföretagare - fibromyalgi - fotograf - matstylist - startaeget - stolttjej - utmattningssyndrom
2
Anonym

Sååå stolt över dig vännen! Hejaaaa! Tror på dig och det kmr gå såå bra❤️❤️❤️

Hana

Svar: TACK bästa du!!!! Ja et hoppas jag att det gör :D <3
SWEETKAY

My J

Wow säger jag bara... vilken jäkla stark själ du är! Och företaget, det kommer utan tvekan att gå huur fint som helst, massor av lycka till!
Stor kram <3

Svar: Men gud tack My <3. Men vi har alla våra svackor, dock är jag ganska van att ha kämpat mig igenom hela livet så det kanske är en "naturlig" drivkraft som jag måste hålla tillbaka lite för att få bättre balans=). Kram till dig också finaste.
SWEETKAY