Hemmagjord läppskrubb (ansikte, kropp & händer)

Hej på er, igår gjorde jag eget läppskrubb och jag frågade på min instasnap om det var någon som ville ha recept och det var många som ville ha det så klart att ni ska få det. Detta skrubb går även att använda till ansiktet eller till dina händer... Ja det funkar säkert till hela kroppen. Jag fick lite över när jag skulle fylla dessa små burkar och valde att köra de som jag hade kvar i ansiktet och mina händer.. Vet ni att händerna är verkligen något jag är dålig på att ta hand om och wow vilken underbar kännsla jag hade på dom efter min peeling så det är en stor rekommendation. Detta skrubb har jag gjort på saker man har hemma i skafferiet för det mesta, min son Kevin ville också ha en med jordgubbssmak. Först när han sa smaken sa jag nej men hur ska jag kunna göra det sen kom jag på att jag hade faktiskt frystorkat och malt jordgubbspulver i mitt skafferi som jag har använt till att smaksätta söta och drömmande maränger förut. Så har du det hemma är det ett ypperligt tillfälle att använda det. Min skrubb valde jag att smaksätta som mojito ;).
 
Burkarna är gamla som vi målade om locket på, den ena är en gammal syltburk och den andra är från H&M som det varit läppskrubb i men som var slut så den är perfekt att spara.
 
Läppskrubb med jordgubbssmak
1 tsk ekologiskt rörsocker
1 tsk eko kokosolja (Kung markatta)
1 tsk honung
2-3 tsk frystorkat jordgubbspulver (sweet kitchen)
 
Blanda ihop, enklare än så blir det inte. Vill du ha en fastare konsistent så har du i mer socker. Och ett tips, våran honung som vi använde till denna hade en väldigt kraftig smak av honung så först var inte Kevin så nöjd så jag fick spä med dom andra ingredienserna för att få ner honungsmaken lite så var varsam med honungen om du nu inte vill ha mycket honugsmak. För att få den att sätta sig så kan du förvara din skrubb i kylskåp mn tänk på att den sätter sig ganska mycket då så då får du värma upp skrubben i händerna men lite ljummet vatten annars så förvarar du den i badrumsskåpet.
 
Prova att göra små först och gillar du den kan du lätt göra en större burk och skrubba kroppen med i duschen. När du skrubbar dina läppar så låt skrubben ligga på en liten stund innan du sköljer av den med ljummet vatten.
 
Läppskrubb med mojitosmak
1/2 msk ekologiskt rörsocker
1/2 msk strösocker
1 tsk eko kokosolja (Kung markatta)
1/2 tsk honung
3-4 blad med färsk mynta
saft från cirka 1/2 lime
 
Riv ned myntan i lite mindre bitar (med händerna) och blanda ihop alla ingredienser. Blir det för lös tillsätter du mer socker socker och blir det för fast så tillsätter du med kokosolja. Varför jag har 2 olika sockersorter är för jag får olika "riv" rån sockret och jag valde att göra Kevin´s lite mildare än min. För att få den att sätta sig så kan du förvara din skrubb i kylskåp men tänk på att den sätter sig ganska mycket då så då får du värma upp skrubben i händerna men lite ljummet vatten annars så förvarar du den i badrumsskåpet.
 
Prova att göra små först och gillar du den kn du lätt göraen större burk och skrubba kroppen med i duschen. När du skrubbar dina läppar så låt skrubben ligga på en liten stund innan du sköljer av den med ljummet vatten.
 
Locken målade vi med färg från panduro sen använda jag glitter från mitt smink för att piffa upp locken lite.Jag kommer absolut göra fler skrubb´s framöver, har flera recept i skallen jag vill testa så hoppas att även ni vill ta del av dom. Kram.
Spara
diy - hemmgjorda läppskrubb - läppskrubb
1
Maggiesskafferi

Härligt! Tack för tipsen:) Det här ska jag pröva:)

Svar: Det var så lite så! Hoppas att du kommer gilla dom <3
SWEETKAY