Ny tavla & Farmor 80 år!

Igår fyllde min farmor 80 år och hela denna dag handlade om henne. Jag erbjöd mig att ta på mig allt angående maten så hon för en gångs skull kunde få sitta och njuta av en dag utan att behöva tänka på att fixa allt åt alla andra hela tiden som hon alltid gjort... undra vart jag har fått detta ifrån ;). Jag gjorde pannacotta i Fredags ungefär 30 stycken sen satte jag en meny som var ganska enkel, inte för mycket jobb och att man utnyttjade grillen för kött och ugnen för potatis. MEN först, fick jag lov att fixa en fin present till farmor och VAD ger man en kvinna som har det mesta i livet? Visst blommor funkar alltid men jag ville ge något personligt så jag målade en tavla till henne.
 
Jag körde med oljefärg på min förra och första tavla & det tog alldeles för lång tid för den att torka så jag köpte på mig ett set från Clas Ohlsons med akrylfärg som torkar på nolltid. Målarlådan jag köpte hittar du | här |. Man fick med ganska mycket grejer för 299:- och just i Fredags så var det 15 % rabatt på ett helt köpt så jag köpte på mig lite dukar också. Mitt ställ att måla på står hemma hos Björn så det fick bli ett sporadiskt ställ så länge och kom på att jag hade klämmor som jag köpt från ebay för länge sen som var menat för annat. Nu kom äntligen dom till användning också :). Denna tavla var verkligen en ssista minuten tavla som jag målade sent i fredags kväll med bordet full i tända ljus och ett glas rött i handen. Jag gjorde en annan innan men den gillade jag inte så jag målade denna som jag blev nöjd med. Och jag såg nu när jag redigerade bilderna att om man vänder på tavlan så ser man en häftig figur av 80 siffran så man kan alltså välja hur man vil ha tavlan...
 
Den till vänster var den första på Fredag kväll... Jag var nöjd med den... innan jag fick bananaz med färgerna och allt vart bara värre och värre ha ha. Hjärtat symboliserar så klart min kärlek till farmor och eftersom den vart kvar här hemma så tänker jag rama ni den ändå och hitta en plats för den. Då får den symbolisera kärlekem och påminna mig om vilken fantastisk kvinna min farmor är. Den får bli bandet mellan oss <3. Och visst ser det ut som två stycken coola ögon brevid hjärtat till höger? Som en insekt nästan. Vänder man på tavlan så ser de nästa ut som ett dinousariehuvud som sträcker ut sitt huvud, där uppe till höger, den mörka som går genom den orange färgen... Det ligger i betraktatens ögon, eller hur.. ;). En natt på torkning sen var det bara att rama in den.
 
Nu ser ni 8 siffran på sned istället, då blir den något helt annat. Coolt va!? Som en "bandit" mask för ögonen och en rund mun. Eller är det bara jag som ser det så?
 
Farmor hängde faktiskt upp den diekt på väggen... Sen fick jag höra av pappa idag att dom var flera stycken som hade stått och tittat på den igår kväll men det fanns ingen signatur sa dom. Vet ni att på min första tavla, som står hemma hos Björn, så valde jag att signera den med mitt finger. Jag tog färg på ett av fingrarna och tryckte den i mitten av ena krysset. Det var "min signatur" tänkte jag... Och jag gjorde faktiskt samma sak på den första tavlan jag målade i Fredags, om ni tittar på det röda hjärtat så är det gult i mitten, det är mitt fingeravtryck... men jag glömde det på denna. Så antingen får jag komma åka dit och signera den eller så får det bli en sån där ovanlig tavla som blir värt supermycket pengar i framtiden HA HA! Ni vet när jag är känd konstnär ;).

Så hur såg menyn igår då, helgrillad fläskytterfilé med hasselbackspotatis och ädelostsås stod jag för samt citron- & vaniljpannacotta med färska jordgubbar. Sen hade även Britta, min faster, gjort potatisgratäng och tur var väl det för min potatis tog slut snabbt sen hade vi även kokt potatis för dom som ville ha det. En vitkålssallad hade dom trollat iordning och grönsallad. Sen fanns det så klart hembakat tuttut och goda ostar. Det fanns så klart 3 olika tårtor på det efter min pannacotta, ha ha! Alla var sååååå nöjda med maten och vet inte hur många som berömde köttet. Jag satte Björn på att grilla köttet, så sprang jag mellan kök och grillen för att kolla över allt hela tiden. Jag måste ha koll på att allt blir perfekt, helst en sån viktig dag som denna. Dock så gav min temp upp efter ett tag, som tur var trollade farmor fram fler termometrar. Det är verkligen tricket för att få ett perfekt kött vid helstekning. Jag är så glad över att alla var så tacksamma och nöjda med maten och framförallt är jag lycklig att farmor var så nöjd med sin dag.
 
Välkomstdrink - Bellini - Puré (mixa allt fruktkött i blender) från honungsmelon & Champagne.
 
Jag ringde farmor imorse för att fråga hur länge kalaset höll på igår då jag och Björn avlägsnade oss vid 17-tiden (hem till tv:n framför sängen, sheet mask och mysbrallan) och då säger hon att dom sista åkte vid 23-tiden. Jisses, hur orkar dom ha ha...Jag var helt slut när jag åkte därifrån men jag var som en virvelvind så kanske inte var så konstigt. Hon var verkligen såååå tacksam över gårdagen, bästa dagen sa hon & berömde maten och det gör mig lycklig. Det var min present till henne, att hon skulle få ha hennes dag med familj & vänner utan massa bestyr. Det är väl den bästa presenten, dessa underbara minnen som jag vet att hon kommer ha ifrån denna dag. Är så tacksam för att Björn följde med mig också och stod vid grillen, hade aldrig klarat det utan honom fast jag mest var där och basade hela tiden ha ha. Och alla andra som hjälpte till med att plocka bort, diska etc etc... ♥.
 
Nu så är det dags för mig att baka bröd. Kevin kommer hem på etermiddagen och Björn är på spel över dagen så han kommer nog samtidigt som Kevin. Jag ska även sätta om några tomatplantor, dom växer så det knakar här så idag får det blir en skönpysseldag. Den perfekta Söndagen! Vad hittar ni på idag? Kram!
akryl - farmor80år - kreativitet - tavla