Giftigaste spindeln (!?) & svampexpert sökes!

Hej Gullisar, hoppas ni haft/har en fin Söndag? Ganska fin väder idag, jag tog en promenix med sonen på eftermiddagen. Dags att försöka få in rutiner igen med promenader hur drygt det än må kännas men jag vet att jag blir mycket piggare efter en promenad. Dock blir jag så himla uttåkad på att gå samma "vända" hela tiden och behöver variation. Jag är liksom uttåkad innan jag ens har hunnit ut och då blir det att jag ine går alls. Får bli bättre på det hädanefter!
 
Igår så var jag och Björn ut i skogen en sväng på eftermiddagen för att speja efter svamp & bär. När vi var där ute så sa jag flera gånger, varför tog vi inte med en termos med kaffe! Jag ville bara sätta mig ned och njuta av solen, skogen och ögonblicket men det gick då rakt inte! Det få bli nästa gång, kommer absolut INTE att glömma termosen då... Vart skönt att komma ut i skogen en stund i alla fall fast vi inte sprang över så mycket skatter, dock sprang jag typ rakt in i ett gäng med fasaner som satt i skogen. 6 st satt utspridda och jag trampade så där sakta bakåt när ja fick syn på dom ha ha, allt för att jag inte skulle bli attackera, tänkte jag! Är nog snarare dom som blev livrädda för mig.
 
Är det någon svampexpert som följer mig? Är detta karljohan svamp? Jag tog med dom hem i alla fall, så dom ligger i kylen i vänta på att någon ska besvara min fråga! Om man ska gå efter google (google nördar som vi är) så verkar vi vara rätt ute i alla fall men känner ändå att jag behöver ha bekräftelse från någon!
 
Tror ni inte att jag höll på att springa in i en sån här 2 gånger, FY FAN! Hatar spindlar och dom här hade ju för fasiken spänt upp jordens nät mellan träden så högögat var på topp kan jag lova. Björn sa att det var korsspindel och påminde mig om att han hade haft hela garaget fullt i såna förut och han var inte sen med att fylla i att det är den giftigaste spindeln i Sverige! Att ett bett från spindel ska vara lika gifit som ett getingstick... Ja men skräm då upp mig bara, hatar getinger också. Men nu så körde googlenörden igång sökningen på korsspindel och det stämde inte till 100 % det han sa...Överdrev han för att skrämma mig eller?
 
Enligt Wikipedia: Det är en vanlig uppfattning att korsspindeln är den enda giftiga spindeln i Sverige, men många andra spindlar använder också gift som vapen. Korsspindeln har ett svagare gift än en geting. Den är inte giftig för människan. Ett bett ger en lätt klåda och en svullnad som ett myggstick. Besvären går över inom en timma. Den biter nästan aldrig människor. Nästan alltid är det andra småkryp eller andra orsaker som gör att folk tror att de blivit bitna av spindlar.
 
Känner mig genast lite lättad inför nästa möte...
 
Lyckan är väl när man väl får syn på dessa gulingar. Det var inte många, eh för att rätta mig själv. Det här var dom enda vi hittade HA HA! Ja, ja bättre än inget eller hur? ;). Har ni varit ut i skogen och hittat nått gott än? Vi hittade även lite hallon & blåbär men kändes ungefär som att någon hade gått med dammsugare över blåbärsriset, helt sjukt tomt! Något det finns desto mer av var lingon, jisses amalia. Men jag är inte så intresserad av lingon så det plockades inget. Får hoppas att nästa tur till skogen ger bättre resultat än denna gång. Ha en forsatt fin kväll, kram!
Spara
Spara
kantareller - karljohansvamp - korspindel - naturen - skogsmulle