Jojobaolja, Acaipulver & Konjac Sponge

Jag fick hem ett paket från nu3 häromdagen med lite smått och gott, jag blir alltid lika lycklig när det kommer härliga paket hem till mig. Den enda av dessa produkterna som jag inte hunnit testa ännu är "Bamboo spongen" men har för mig att man fick en sån för länge sen i nån Glossybox, vet att jag testade den vi fick då som var nån liknande, vet inte om den var just nå märkvärdig (!?). Så klart ska jag testa denna och inte avfärda den helt.
 
En halvfet, lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som ger skydd utan att vara för fet. Gör huden sammetslen. Används i alla typer av produkter även i hårprodukter vid seborre´och mjäll. Solskyddsfaktor 4. Hållbarhet 3-4 år. Kan användas som hårinpackning och på alla olika hudtyper.
 
Jag har testat den och jag gillar verkligen den här produkten, den är så len och mjuk på huden. Och det jag älskar med oljor är att dom kan användas på fler ställen än ett. Den här har jag redan hunnit använda på kroppen efter duschen, på händerna när jag kännt mig extra torr, i ansiktet och på läpparna. Tror också jag hade lite i hårtopparna häromdagen. En till sak som är bra är hur man får ut oljan ur förpackningen, man skruvar av korken sen är det inte ett stort hål som man häller ut oljan utan ett mindre och så trycker man på flaskan så mycket man vill ha. PLUS för det och att det är solskyddsfaktor i den, dock inte så mycket men ändå något och jag tror den här får följa med till Kreta för att smörja med på kvällarna.
 
Acaibär kommer från Brasilien och växer på kålpalmen, som är ett sydamerikanskt palmträd. Både palmhjärta och bären från denna palm används i Brasilien som livsmedel. Bären blir ca 1-2 cm stora och innehåller en stor kärna, som svarar för cirka 90% av bäret. Man äter även skalet.
 
• Högt innehåll av fibrer
• Innehåller sex gånger mer antioxidanter än blåbär
• Genom skonsam frystorkning bibehålls både näringsämnen och smak.
• Inga tillsatser, så som maltodextrin eller konserveringsmedel, används i tillverkningen
• Mer än 70% av fettsyrorna är omättade
• Perfekt för müsli, yoghurt eller smoothies
• Rik på C-vitamin och kalcium
 
 
Hälsofördelar med acaipulver:
Högt innehåll av antioxidanter - Antioxidanter är en samling ämnen som motverkar fria radikaler och oxidativ stress i kroppen. Fria radikaler har en skadande påverkan på kroppen och bidrar bland annat till utvecklingen av diabetes, benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar.
 
Högt fiberinnehåll - Fibrer är en typ av kolhydrater som inte bryts ner under matsmältningen. De behövs bland annat för att förebygga trög mage och säkerställa normal tarmfunktion. Fiberrik mat bidrar också till att hålla blodfettnivåerna låga och stabila, samt till att öka mättnadskänslan.
 
Högt fiberinnehåll - Fibrer är en typ av kolhydrater som inte bryts ner under matsmältningen. De behövs bland annat för att förebygga trög mage och säkerställa normal tarmfunktion. Fiberrik mat bidrar också till att hålla blodfettnivåerna låga och stabila, samt till att öka mättnadskänslan.
 
Låg fetthalt - Livsmedel med lågt fettinnehåll kan vara positiva för hälsan av två anledningar. Fett innehåller dels mer än dubbelt så mycket energi per gram som kolhydrater och protein vilket gör att det kan bidra till övervikt. Att äta för mycket mättat fett, eller transfetter, kan även leda till ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
 
Lågt sockerinnehåll - Livsmedel med hög sockerhalt innehåller stora mängder snabb energi men är i allmänhet näringsfattiga. Det gör att man lätt kan få ett energiöverskott om man konsumerar dem vilket leder till övervikt på lång sikt. Socker ökar dessutom risken för hål i tänderna.
 
Jag har hunnit testa denna idag, jag gjorde våfflor (← recept) till frukost och använde faktiskt acaipulvret i smeten. Nu kan jag inte direkt säga så mycket om pulvret då jag endast hunnit testa det en gång men långsiktigt så kan jag nog ge ett uttalande om det.
 
 
Rengöringssvamp för fet hud
Pure Konjac sponge-rengöringssvamp är 100% naturlig vegetabilisk fiber, biologiskt nedbrytbar, miljövänlig och fri från färgämnen. Svampen skapar balans i hudens pH-värde och djuprengör naturligtvis. Svampens mjuk struktur rengör huden skonsamt. Passar också för känslig hud.
 

Svampen tillverkas med Konjac-växtrötternas ”Glucomannan”-fiberna, utan konserveringsmedel eller artificiella färgamnen. Svampen djuprengör och exfolierar skonsamt bort döda huceller. Konjac Sponge lämnar en kolloidisk film på huden; filmen ger huden näring och skydd.

 

Svamparnas huvudsakliga råvara är alkaliska vegetabliska fiber, som kommer från Konjac- svampens rot. Den neutraliserar surheten i föroreningar som samlats i porerna. Svampen kan suga i sig 80-100 gånger den mängd vatten i förhållande till sin storlek. Då svampen fuktas, blir fibrerna i svampen mjuka och dess nät- aktiga uppbyggnad rengör huden utan att irritera eller skada hudens egna skyddslager. Den djuprengör huden från smuts, extra talg samt bakterier och den öppnar hudens tilltäppta porer

 

• 100% naturlig rengöringssvamp gjord av Konjac- växtens rot
• Rengör huden från smuts och talg som minskar bildningen av pormaskar
• Aktiverar blodcirkulationen och cellbildningen
• Fuktar huden naturligt

• Gör en mild peeling för döda hudceller
• Jämställer hudens Ph- balans
• Passar bra även för väldigt känslig hud

 

Användning: Låt svampen ligga i vatten 3-5 min. Massera ansiktet med svampen. Det räcker att använda bara fuktad svamp, men vill man använda rengöring så räcker det att du tar en bråkdel av vad man brukar. Efter användning, skölj svampen och pressa ut överflödigt vatten mellan handflatorna. Vrid ej svampen! Häng upp och låt den torka, Hållbarhet 1-3 månader.

 

Nu när jag läser om denna svamp så är just denna som jag fick för fet hud och det har inte jag men det står även "passar bra även för vädligt känslig hud" och just nu är min lite känslig efter jag använde produkterna från Sóley jag skrev om förut. Vet inte vad det var med dom produkterna men det vart nån kemisk reaktion så jag fick fullt i utslag runt näsan, en av mina vänner fick också utslag i hela ansiktet. Borde verligen skriva en egen recension ang dom. Men kommer testa denna, någon som testat sån här svamp?

acai - blogg - bloggare - bloggse - eco - eko - falun - insiderclub - jojoba - konjacsponge - nu3 - nu3insiderclub - skönhet - skönhetsblogg - skönhetsprodukter