Vegetariskt
Portioner: 4
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 msk olja
200 g ostronskivling
6 tomater (ca 400 g)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm kajennpeppar
½ tsk spiskummin
½ burk majs (à 340 g)
8 små eller 4 stora tortillabröd
2 dl riven ost
tomater
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Fräs löken och paprikan i oljan i en gryta. Skär svampen i mindre bitar. Låt svampen fräsa med i grytan tills all vätska kokat in. Skålla, skala och tärna tomaterna. Lägg ner dem i grytan. Krydda med salt, socker, cajennpeppar och spiskummin. Låt puttra ca 10 min.
Låt majsen rinna av och blanda ner i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i 250ºC, ca 10 min.
Servera med en grönsallat, tärnade tomater och en klick gräddfil.
Gott tillsammans med guacamolen och melonsalsan..
Sv: Det tycker jag också ((: