Chili sätter piffen

4 portioner

½ röd chili
1 liten bit färsk ingefära  ,ca 20 g
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 honung- eller galiamelon , ca 500 g
½ tsk salt
1 msk brun farin
1 msk vinäger

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Fräs det hackade i oljan i en kastrull.

Skala, kärna ur och skär melonen i små tärningar. Lägg melon, salt, farin och vinäger i kastrullen. Koka upp och koka utan lock tills den mesta av vätskan kokat in. Låt kallna.

Servera melonsalsan till t ex grillad eller stekt kotlett med potatis och sallad.
1
tofva

MM goott det ser ut:)

Jo, det är väll bra egentligen. Mycket i huvudet bara med bröllop o gäster o ja hela fadderittan..Mycket på jobbet o inte så mycket tid utöver, haha. Guu så bitter jag låter. Ska nog ta mig en rejäl proenix efter jobbet idag för att rensa skallen:)

Hur är d me dig? Haru hittat nån snygg bikini än för din semester? LYX. Kramis